1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AP, Türkiye’yi Ankara Protokolünü uygulamaya çağırıyor
AP, Türkiye’yi Ankara Protokolünü uygulamaya çağırıyor

AP, Türkiye’yi Ankara Protokolünü uygulamaya çağırıyor



Avrupa Parlamentosu üyeleri, Türkiye’nin 2012 ilerleme raporu ile ilgili kararda her iki toplum için adil ve sürdürülebilir bir çözüme dayalı Kıbrıs'ın yeniden birleşmesine güçlü desteğini bir kez daha dile getirdiler

A+A-


Avrupa Parlamentosu, Türkiye’yi Kıbrıs'taki askerlerini çekmeye, kapalı Mağusa şehrini yasal sahiplerine geri vermeye, Kıbrıs'ın Türk işgali altında olan bölümündeki yasadışı yerleşimcilerin gelmelerinin akışını sona erdirmeye ve Ankara Protokolünü uygulamaya  çağırıyor.

Avrupa Parlamentosu üyeleri, Türkiye’nin 2012 ilerleme raporu ile ilgili  kararda her iki toplum için adil ve sürdürülebilir bir çözüme dayalı Kıbrıs'ın yeniden birleşmesine güçlü desteğini bir kez daha dile getirdiler. 

Söz konusu karar, 18 Nisan 2013 tarihinde, Avrupa Parlamentosu genel kurulunda kabul edildi. 

Milletvekilleri, Türkiye'nin tüm Üye Devletlere karşı AB-Türkiye Ortaklık Anlaşması Ek Protokolü'nü ayrım gözetmeksizin uygulamasına ilişkin yükümlülüğünü yerine getirmeyi reddetmesini şiddetle kınadılar ve bu reddetmenin müzakere süreci üzerinde derin bir etki yaratmaya devam ettiğini hatırlattılar.

Karar ayrıca, AB-Türkiye katılım müzakerelerini yeniden teşvik etmek için Türkiye'nin Kıbrıs Cumhuriyeti ile ilişkilerinin normalleşmesindeki ilerlemenin acilen gerekli olduğu vurgulandı. 

Türk yanlısı bir lobi karara Kıbrıslı Türklere Avrupa Parlamentosu'nda gözlemci statüsü verilmesi, Kıbrıs’ın Türk işgali altındaki bölgeler ve AB arasında doğrudan ticaret başlatmayı amaçlayan değişiklikleri dâhil etmekte başarısız oldu.

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur