1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anastasiades, halka seslenecek
Anastasiades, halka seslenecek

Anastasiades, halka seslenecek

Anastasiadis, saat 19.00’da halka sesleniş konuşması yaparak Kıbrıs Rum halkına Euro Grubu toplantısının sonuçlarını anlatacak

A+A-

Euro Grubu’nun Güney Kıbrıs’la destek kredi sözleşmesi anlaşmasına varmasının ardından, Güney Kıbrıs lideri  Nikos Anastasiadis bu akşam Kıbrıs’a dönüşünde halka seslenecek.
Kıbrıs Rum radyosu, Euro Grubu’nun Güney Kıbrıs için vardığı uzlaşmayı “acı bir anlaşma” olarak duyurdu.
Haberde, Kıbrıs Bankası'nda 100 bin Euro üzerindeki sigortasız mevduatların, yüzde 30 tıraşlanacağı ve bankanın yeniden sermayelendirilmesi tamamlanana kadar dondurulacağı kaydedildi.

ANASTASİADİS BU AKŞAM HALKA SESLENEREK ANLAŞMAYI ANLATACAK

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis ve beraberindekilerin adaya  saat 17.00 sularında dönmesi bekleniyor. Anastasiadis, saat 19.00’da halka sesleniş konuşması yaparak Kıbrıs Rum halkına Euro Grubu toplantısının sonuçlarını anlatacak. Anastasiadis’in halka seslenişi RİK tarafından canlı aktarılacak.
Kıbrıs Rum haber kaynaklarına göre Anastasiadis toplantı salonundan çıkarken, Kıbrıs Rum halkının ve AB’nin çıkarına uygun bir anlaşma yaptıklarını söyledi. Sarris ise “ülke düzensiz bir iflastan kurtuldu ve yeni nesillerin geleceği güvence altına alındı. Aslında bir savaş kazanmakla kalmadık,  Euro Bölgesi’nden çıkma felaketi tehlikesinden de kurtulmuş olduk” dedi.
Güney Kıbrıs Hüklümet Sözcüsü Hristos Stilianidis “Kıbrıs Bankası”nın 100 bin Euro üzerindeki sigortasız mevduatlarına yapılacak tıraşlamanın yüzde 30 veya daha altında olacağını, tıraşlama oranının şimdilik net bilinmediğini açıkladı. Stilianidis Euro Grubu kararının Rum ekonomisi için yeni bir başlangıç, Güney Kıbrıs için felaket ve Euro’dan çıkma anlamına gelecek bir iflastan kurtulma anlamına geldiğini de söyledi.
Bu arada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya’nın Aralık 2011’de Güney Kıbrıs’a yüzde 4,5 faizle verdiği 2,5 milyar Euro’luk kredinin yeniden yapılandırılması müzakerelerine başlanması direktifi verdiğini açıklandı.
(tak)

Bu haber toplam 1242 defa okunmuştur