1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Akıl ve bilim yok, baskı ve tehdit çok"
Akıl ve bilim yok, baskı ve tehdit çok

"Akıl ve bilim yok, baskı ve tehdit çok"

Biyologlar Derneği,İnce Av'ın erteleme kararı için hükümeti takdirle karşılarken Avcılar Federasyonu'nu soğukkanlı davranmaya davet etti.

A+A-

Biyologlar Derneği, İnce Av'ın erteleme kararı üzerine basın bildirisi yayınladı. Yayınlanan bildiride başlıca şu noktalara değinildi:

Biyologlar Derneği, Bakanlar Kurulu'nun önceki gün aldığı ince avın Ağustos'ta açılması yönündeki hatalı kararını kendi uyarılarını dikkate alarak yeniden gözden geçirmesi ve bu yönde bazı adımlar atmasını takdirle karşıladı. Yapılan açıklamada hükümetin sergilediği tavrın bir geri adım değil, erdemli bir duruş olduğu ifade edildi. Her ne koşulda olursa olsun sivil toplumun sesine kulak veren bir hükümet halkın hükümeti olabileceğine değinildi.
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Gülsün Yücel’in, üretileceğinin duyurduğu erteleme kararırın alınmasıyla doğal yaşam ve yaban hayatı bir nebze de olsa nefes alma imkanı bulacağı, şu an yuvada olan birçok kuş olumlu etkileneceği ve yaşama şansı bulacağı vurgulandı.
Av tarihini ertelemesini dahi kabullenemeyip çevre örgütlerine hakaretler yağdırdığı söylenen Avcılık Federsyonu başkanlığı da ayrıca sağduyuya davet edildi. Açıklamada, Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi’nin “Biz bu kararı kabul etmiyoruz. Pazar günü 20 bin avcı ovalarda olacak. İçişleri bakanlığı üç tane çevreci yüzünden bunu erteliyorsa gelsin 20 bin tane avcıyı içeri alsın” şeklindeki açıklamalarını ise ‘‘talihsizlik’’ olarak nitelendirildi.
Son olarak, ülkede av hayvanlarını yıldan yıla tükenişe sürükleyen zihniyet tam da bu oldu vurgulandı. Gerçek avcıların her zaman çevreye duyarlılığına da ayrıca dikkat çekildi.YD

Bu haber toplam 1946 defa okunmuştur