1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Adem'den hükümete uyarı
Ademden hükümete uyarı

Adem'den hükümete uyarı

Ülkede gerçekten ciddi bir durgunluk olduğunu; insanlarda acı ve bunun üzerine de öfke yüklendiğini anlatan Adem, “İnşallah birilerinin canı yanmaz” dedi.

A+A-

CTP-BG Milletvekili Sonay Adem, hükümetin icraatları ile ilgili meclisteki gündem dışı konuşmasında, Lefkoşa halkının verdiği tepkiyi siyasi partilerin anlamamış göründüğünü, gidişatın üzüntü verici olduğunu, halkın önemli bir kesiminin sandığa gitmeyerek hükümete mesaj verdiğini savundu.

Adem, genel seçimlerde halkın gereken dersi vereceğini söyledi.

Karpaz’ın ve ülkenin saygın kooperatifi Yeşiköy Kooperatifi’ne hükümetin saldırı başlattığını ifade eden Adem, kurumun kapatılmasının amaçlandığını söyledi. Yeşilköy Kooperatifi’ne yeni bir sekreter atandığını, bu kişinin yolsuzluk yaptığının müfettişler tarafından tespit edilmiş biri olduğunu söyleyen Adem, önceki sekreterin de görevden alındığını belirtti.

Bunun arkasında İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu olduğunu ifade eden Adem, attığı adımlarla UBP ve kendi kişiliğine zarar verdiğini vurgu söyledi. Adem, Başbakanın da bölgeci bakanlar tarafından yanlış yönlendirildiğini söyledi.

Ülkede gerçekten ciddi bir durgunluk olduğunu; insanlarda acı ve bunun üzerine de öfke yüklendiğini anlatan Adem, “İnşallah birilerinin canı yanmaz” dedi.

Vergi uygulamalarıyla ilgili eleştiriler de yapan Adem, hükümetin hassas olan bölgelerde adım atarken dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Gazimağusa’da bazı devlet dairelerinde çalışanların Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının yapılmadığını söyleyen Adem, “Devlet böyle bir tutum izlerse, yurttaşlardan da farklı bir tutum izlemesini bekleyemeyiz” dedi. Ülkede korkunç boyutta işsizlik yaşandığını kaydeden Adem, işsizlik baskısı altındaki çalışanların yatırımlarının yapılmaması karşısında sessiz kaldıklarını dile getirdi.

TATAR

Eleştirileri yanıtlayan Maliye Bakanı Ersin Tatar, ülkede kayıt dışılık ve yasalara rağmen beyan vermemenin alışkanlık haline geldiğine işaret ederek, bu alışkanlığı ortadan kaldırarak vergi toplama konusunda maliye memurlarına önemli görev düştüğünü belirti.

Vergi Dairesi’nin çalışmalarını önemsediğini ve yakından takip etiğini anlatan Tatar, bu çalışmaların takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

Bir kişiye yanlış resen vergi gönderilmesi halinde bunun düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Tatar, bu konuda gerekli girişimlerin yapılacağını ifade etti.

Tatar, muhasip ve murakıplara da önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Eleştirileri yanıtlayan İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, Yeşilköy Köy Kooperatifi’nde sekreterin görevden alınması konusunda kendisine yöneltilen suçlamaların doğru olmadığını ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 1216 defa okunmuştur