1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CİDDİ İDDİA
CİDDİ İDDİA

CİDDİ İDDİA

Mustafa Çavuşoğlu isimli bir vatandaş tarafından telefonla aranıp tehdit edildiğini belirten Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Hasan Macila, “Tüm izinleri alınmış bir yarış; Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından son anda iptal ed

A+A-

CİDDİ İDDİA: UBP delegesi tehdit etti, Başbakan rica etti ve bakanlık iptal etti

KKTOK Başkanı Macila: “İşyerimi yakmakla tehdit etti”

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) 2013 Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan ve dün gerçekleşmesi gereken Mitsubishi Osmanlızade Otomotiv Rallisi son anda bakanlık tarafından iptal edildi.
Mitsubishi Osmanlızade Otomotiv’in desteğinde düzenlenen, tüm izinleri alınıp hazırlıkları yapılan ve kayıtları tamamlanan rallinin son gece yapılan operasyonla iptal edilmesi, ralli camiasında şok yarattı.
Yağmurların devam ettiği, Lefkoşa sanayi Bölgesi’nde yağmur suları ile mücadele edildiği ve KKTOK’nun arabaların çamura batmaları tehlikesine karşı önlem aldığı günde; Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Yangın tehlikesi var” gerekçesi ile yarışı iptal etmesi şaşkınlık yarattı.

Tehdit edildi
“Yangın tehlikesi var” gerekçesinin gerçekçi görülmemesi üzerine gerçek nedeni sorduğumuz KKTOK Başkanı Hasan Macila ilginç açıklamalarda bulundu.
Önce UBP Delegesi olduğunu söyleyen Mustafa Çavuşoğlu’nun kendisini telefonla aradığını ve tehdit ettiğini söyleyen Başkan Macila, “Kendisine her türlü izinin alınmış olduğunu söylememiz üzerine gerekirse yolları kazacağını, Başbakana kadar çıkacağını ve bu yarışı yaptırmayacağını söyledi. Son gün böylesi bir iptalin söz konusu olmadığını söylemem üzerine ise, şahsıma ait benzin istasyonunu yakacağı yönünde tehditler savurdu” şeklinde konuştu.

Komik gerekçe
KKTOK Başkanı Hasan Macila Tarım Bakanı Aliçetin Amcaoğlu ile samimi ve dostça bir görüşme yaptıklarını, ancak Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana’nın kendisini aradığını, “Ya sen bu yarışı iptal et, ya da biz iptal edeceğiz” dediğini belirtti. Macila “Son gece Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Koordinatörü Süleyman Göktaş aradı ve Başbakan İrsen Küçük’ün ricası ile yarışı ‘Yangın tehlikesi var’ gerekçesi ile yarışı iptal ettiklerini açıkladı. Çok üzüldük” dedi.

Bakana sitem
Katkılarından dolayı Gönyeli Belediyesi’ne teşekkür eden Başkan Macila, kendileri ile görüşmeyen, randevu vermeyen Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ı “KKTOK düşmanı” olarak nitelendiren Macila, “Spordan sorumlu bakanın, spora ilgisi bu kadar” şeklinde konuştu.
Ralli, dün sabah Alayköy yolu üzerinde bulunan Mitsubishi Osmanlızade Otomotiv binası önünden başlayacaktı.
Toplam 139,66 km uzunluğunda ralli için kayıt yapan 14 araba Kanlıköy Etabı’nı üç skez; Sultan Çukuru Etabı’nı üç kez ve Kanlıköy Gölet Etabı’nı bir kez geçecekti.  (AHA)

Bu haber toplam 2967 defa okunmuştur