1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 kişi daha aranıyor
3 kişi daha aranıyor

3 kişi daha aranıyor

16 kilo 750 gram hintkeneviri meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı 1 S.N.T., zanlı 2 K.T.T., zanlı 3 G.A.B.A, zanlı 4 C.O.N, zanlı 5 L.C.M. ve zanlı 6 J.E.M. dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Dört bölgede Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ile Güzelyurt Polis Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yapmış oldukları pençe operasyonu neticesinde ele geçirilen 16 kilo 750 gram hintkeneviri meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı 1 S.N.T., zanlı 2 K.T.T., zanlı 3 G.A.B.A, zanlı 4 C.O.N, zanlı 5 L.C.M. ve zanlı 6 J.E.M. dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Daha önce tutuklanan J.A.J.T. ve A.T.A.’nun suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakıldı.

Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Barış Duman, 11.11.2020 tarihinde, saat 14.30 sıralarında Gemikonağı’ndan Girne’ye ticari bir araçla şüpheli iki paket gönderildiğine dair bilgi aldıklarını söyledi. Duman,  paketlerin gönderildiği Girne’deki adrese gelen zanlı S.N.T.’nin polisi görünce kaçmaya çalıştığını, 100 metre koştuktan sonra makul güç kullanılarak yakalandığını ifade etti. Polis, söz konusu paketin içerisinde 1 kilo 750 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirildiğini ifade etti. Tutuklanan zanlı S.N.T’nin yapılan soruşturmada uyuşturucu maddelerin Gemikonağı’ndan ticari taksiye teslim edenlerin zanlı 2 K.T.T., zanlı 3 G.A.B.A., olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Duman, her iki zanlının Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi. Polis, zanlıların konusu uyuşturucu maddeleri zanlı 4’ün ikametgâhından aldıklarını söylediklerini, zanlı C.O.N.’nin yakalandığını açıkladı. Duman, zanlı dördün evinde yapılan aramada 17 paket halinde 10 kilo, 16 paket halinde de 5 kilo uyuşturucu bulduklarını söyledi. Polis, zanlının S.N.’nin ifadesinde 5 kilo uyuşturucuyu 8 Kasım’da şuan huzurda bulunan zanlı J.E.M’nin getirip ikametgâha bıraktığının tespit edildiğini ve zanlının tutuklandığını mahkemeye aktardı. Polis, 10 kilo uyuşturucuyu da 10 Kasım tarihinde zanlı 2’nin getirip ikametgâhına koyduğunu söylediğini aktardı.

Polis çavuşu Barış Duman mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, 22 ifade alındığını ve alınması gereken ifadeler ile aranan emareler olduğunu ayrıca, aranan 3 kişi daha olduğunu, bir kişinin eşkalinin belirlendiğini belirterek zanlıların 6 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının soruşturma maksatlı 6 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1627 defa okunmuştur
Etiketler : ,