1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. 2012’yi hedefleyen başkan
2012’yi hedefleyen başkan

2012’yi hedefleyen başkan

Atıcılık Federasyonu Başkanı Atilla Mahmutoğlu 1 Temmuz 2009’da şu açıklamayı yapmıştı: “2012 yılında düzenlenecek olan Londra Olimpiyatları’na Atıcılık Federasyonu olarak katılacağız. Gönyeli Poligonu artık bize yetmiyor. Dünya çapınd

A+A-

Atıcılık Federasyonu Başkanı Atilla Mahmutoğlu 1 Temmuz 2009’da şu açıklamayı yapmıştı:

“2012 yılında düzenlenecek olan Londra Olimpiyatları’na Atıcılık Federasyonu olarak katılacağız. Gönyeli Poligonu artık bize yetmiyor. Dünya çapında atıcılarımız var.  Türkiye Milli Takımı adı altında yarışan bu atıcılarımızın yaptığı dereceler ne kadar başarılı bir performans çizdiklerinin göstergesidir.” 
Aynı başkan 2 yıl sonra 27 Temmuz 2011’de “Federasyonun tüm yarışma faaliyetleri var olan mali kaynak yetersizliği, yeterli mali kaynak buluncaya kadar askıya alınmıştır” deyi verdi.

Olimpiyatı hedefleyen, dünya çapında atıcıları olduğunu söyleyen, derecelerini böbürlenerek anlatan bir başkan faaliyetlerini durdurdu.

***

Bir federasyon başkanın alabileceği bir karar mı şimdi bu.  Olabilir mi  böyle bir şey?

Federasyonun temel görevi faaliyet yapmaktır.

Tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen eğer faaliyetlerini durdurduysa federasyon, kapıya kilit vursun olsun bitsin. Ya da oturduğu koltuktan kalksın.

Spor Bakanlığı Koordinatörü Süleyman Göktaş, Atilla Mahmutoğlu’nun aldığı bu kararını “Söyleyecek bir şeyim yoktur” değerlendirmesini yaptı.

Aslında bu cümlenin içinde o kadar sitem, şikayet ve eleştiri var ki, Süleyman hoca, tecrübesi ile “söyleyecek bir şeyim yoktur” diyerek işi özetledi.

Kapadın gidin yani. 

Bir sporsever olarak ben söyleyeyim; Atilla Mahmutoğlu sen bu görevi yapamadın. Her hafta siyasi bir makamı ziyaret edip, vatan millet Sakarya nutukları atacağına federasyonuna maddi kaynak arasaydın olmaz mıydı?

Ha çok aradım diyeceksin, bulamadım. Ama bunu söyleyecek en son kişi sensin. Söyleyemezsin ama…

Blöfte olabilir bu açıklama.  Olabilir.  Zaten bu ülkede alıştık artık blöflere.  

Öyle bile olsa, bir federasyon başkanın görevde olduğu süre içinde faaliyetlerini durdurmak, askıya almak lüksü yoktur.

Komşuya gidip yarışan atıcıları federasyondan dışlayan zihniyetlerin geldiği son noktamı burası?

Bu karar sonrasında atıcılarımız Kıbrıs Cumhuriyeti’ne gidip turnuvalara, faaliyetlere ve müsabakalara “serbest” katılabilirler mi? E neden olsa Kıbrıs’ın kuzeyinde atıcılık faaliyetleri askıya alındı. Durduruldu.

 


 

Atilla Mahmutoğlu, Meclis Başkanı Bozer’e federasyona yapılan maddi yardımların yanında büyük manevi desteğinden dolayı teşekkür etti. (2010)

 

Atilla Mahmutoğlu, başkent Lefkoşa’da spora ve sporcuya destek veren Cemal Bulutoğluları gibi bir belediye başkanı olduğu için spor federasyonlarının çok şanslı olduğunu söyleyerek LTB’nin desteğiyle uluslararası organizasyonlara imza atmaktan gurur duyduklarını ifade etti. (2010)

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 826 defa okunmuştur