1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 yıl hapis yatacaklar
2 yıl hapis yatacaklar

2 yıl hapis yatacaklar

Kıbrıs’ın Güney’inden aldıkları 25 paket Bonzai türü uyuşturucu maddeyi Kuzey’de satmak için tasarruflarından bulunduran sanıklar Emed Alsuadi ve Muhammed Arar’a Ağır Ceza Mahkemesi acımadı

A+A-

Didem MENTEŞ


Kıbrıs’ın Güney’inden aldıkları 8 gram 978 miligramlık Bonzai türü uyuşturucu maddeyi Kuzey Kıbrıs’ta satmak için tasarruflarından bulunduran sanıklar Emed Alsuadi ve Muhammed Arar 2 yıl hapislik cezası aldı.
29 Ocak 2013 tarihinde Lefkoşa Dumlupınar bölgesinde askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney’den Kuzey Kıbrıs’a geçen ve narkotik ekipleri tarafından alınan ihbar üzerine tespit edilerek tasarruflarında bulunan Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu maddeyle yakalanan sanıklar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Heyet Başkanı Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’dan oluşan Ağır Ceza Heyeti, sanıklar Emed Alsuadi ve Muhammed Arar’ı  “uyuşturucu ithal ve tasarruf” suçlarından yargılandığını açıkladı.
Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi, uyuşturucu suçlarında, uyuşturucuyu tedarik ederek ticaretini yapanlara ağırlaştırıcı cezalar verilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.
Sanıkların Güney Kıbrıs’tan aldıkları uyuşturucu maddeyi, kısa yoldan para kazanmak için satmak amaçlı tasarruflarında bulundurduklarını belirten Yargıç, uyuşturucu satan kişilere Mahkemelerin hoşgörüyle bakmasının mümkün olmadığını dile getirdi.
Sanıkların hapislik cezasının süresi belirlenirken tüm olguları göz önünde bulundurarak, oy birliğe ile sanık Emed Alsuadi ve sanık Muhammed Arar’ın 24 ay hapislik cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 2044 defa okunmuştur