1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 10 bin 402 TL için sahtekarlık mı?
10 bin 402 TL için sahtekarlık mı?

10 bin 402 TL için sahtekarlık mı?

Yeni Erenköy Belediyesi’nde çalışan Ogün Baybora, kendisini işten çıkmış gibi gösterip İhtiyat Sandığı’ndan sahtekarlıkla para temin etmekle yargılandı

A+A-

 

Yeni Erenköy Belediyesi’nde memur olarak çalışan Ogün Baybora, kendisini işten çıkmış gibi göstererek sahtelediği evrakla İhtiyat Sandığı’ndan 10 bin 402 TL çekmekle suçlanıyor. Mesele ile ilgili olarak Ogün Baybora ve evrakı mühürleyip imzalayan belediye amiri Zeynel Hüseyinoğulları gözaltına alındı. “Sahte evrak düzenleme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla para temin etme” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Baybora ve Hüseyinoğulları teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

İŞTEN ÇIKTIĞINA DAİR SAHTE BELGE DÜZENLEDİ…
Olayın tahkikat memuru Erdal Dal, zanlı Ogün Baybora’nın 17 Ekim 2011 tarihinde Yeni Erenköy Belediyesi’nde çalıştığı halde ihtiyat sandığından para almak için işten çıktığına dair sahte evrak düzenlediğini açıkladı. Dal, zanlı Baybora’nın düzenlemiş olduğu sahte evrakı mühürlemesi ve imzalaması için belediyede idare amiri  olarak görev yapan zanlı Zeynel Hüseyinoğulları’na verdiğini belirterek, zanlı Hüseyinoğulları’nın konu evrakı mühürleyip imzaladığını ve zanlı Baybora’ya geri verdiğini açıkladı. İmzalı ve mühürlü sahte evrakı alan zanlı Baybora’nın konu evrakı Lefkoşa İhtiyat Sandığı’na götürerek tedavüle sürdüğünü belirten Dal, zanlı Baybora’nın sahtekarlıkla 10 bin 402 TL parayı temin ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Dal, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

SERBEST KALDILAR…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Ogün Baybora ile Zeynel Hüseyinoğulları’nın pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, Bin’er TL nakdi teminat ödemelerine ve 2’şer KKTC vatandaşının 25’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

(Baykur Ajans)

Bu haber toplam 2825 defa okunmuştur