1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP Ulusal Güçler siyaset sahnesinde
DP Ulusal Güçler siyaset sahnesinde

DP Ulusal Güçler siyaset sahnesinde

Demokrat Parti, adını resmen Demokrat Parti Ulusal Güçler olarak değiştirdi. Olağan Kurultay kararını değiştiren DP-UG, 28 Temmuz Erken Genel Seçiminde ön seçim yapmayacak

A+A-

DP Olağanüstü Kurultayı yapıldı…

Demokrat Parti’nin (DP) “Demokrat Parti-Ulusal Güçler” (DP-UG) adının resmileştiği olağanüstü kurultayı, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı.

Ulusal Birlik Partisi’nden istifa eden 8 milletvekilinin katılmasının ardından “DP-UG” adını alması kararlaştırılan DP’nin olağanüstü kurultayının yapıldığı salon, KKTC, Türkiye, DP bayrakları ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın büyük posteriyle süslendi. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan DP Olağanüstü Kurultayı’nda DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, divan başkanı Erol Aktoprak’ın anonsuyla kürsüye geldi. Serdar Denktaş’ın kurultaya gelmeden babası Rauf Denktaş’ın mezarını ziyaret edip kurultayın saygılarını ilettiğini belirten Aktoprak, Denktaş’ın vasiyetinin devleti yaşatmak olduğunu söyledi. Serdar Denktaş sevgi gösterileri arasında geldiği kürsüde konuşmasına “sevgili gardaşlar” diye başladı ve Miraç Kandili’ni kutladı. Bugünün çok mübarek bir gün olduğunu ifade eden Serdar Denktaş, “bu sabah hükümetten kurtulmayı sağlayan, halkın ümidini yeşerten, güçlerine güç katan, ulusal davaya sahip çıkan, ülke genelinde heyecan yaratan KKTC’nin yenilenmesinde yeni yürüyüşün başlamasını sağlayan ulusalcı kardeşlerine” teşekkür etti.

DP-UG amblemi onaylandı

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, DP’nin yeni amblemi onaylandı. Eski amblemde DP yazısı etrafında yeşil zeytin dalı ve meşalenin altında Demokrat Parti 1992 yer alırken yeni amblemde Demokrat Parti ve 1992 yazısı yerine “Ulusal Güçler” ifadesi yer alıyor. Yeni amblem divanın arkasındaki DP bayrağı indirilerek panoda gösterildi.
Yeni amblem coşkulu alkışlarla onaylandı. Kurultay divan başkanı Erol Aktoprak yeni amblemi delegelere el kaldırarak da onaylattı ve amblemin oybirliğiyle kabul edildiğini açıkladı.
Daha sonra DP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.

Kaşif: “28 Temmuz’da tek başımıza iktidarız…”
DP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, DP-UG’nin 28 Temmuz seçiminden birinci parti çıkacağını ve tek başına iktidar olacağını savundu.
DP Olağanüstü Kurultayı’nda konuşan Kaşif, uzun yıllardır siyaset sahnesine yer aldıklarını ve yeni bir değişim sayfasını açmaya geldiklerini söyledi. KKTC insanının daha huzurlu geleceği için DP-Ulusal Güçler’in geleceğini ifade eden Kaşif, bugün KKTC tarihinde ilk kez bir hükümetin güvensizlik oylamasıyla iktidardan gittiğini, bugün ayrıca Miraç Kandili olduğunu belirtti ve kutladı. Kaşif, daha çok konuşacaklarını, yorulmayacaklarını, bıkmayacaklarını kaydederek “Ta ki meşale iktidara gelsin” dedi.
“Korku bitti, konuşma özgürlüğü başladı”
KKTC’de artık korkunun bittiğini, konuşma özgürlüğünün başladığını ifade eden Ahmet Kaşif, “İşte bu özgürlükle ada insanının onuruna, özgürlüğüne olan düşkünlüğüyle DP-UG yola çıktı. Onurumuzla gururumuzla sizlerle 28 Temmuz akşamı tek başımıza iktidar olacağız” diye konuştu.
Ahmet Kaşif, artık insanların ezilemeyeceğini, ayrıştırılamayacağını; halkı kucaklayacaklarını ve halkla beraber iktidara geleceklerini söyledi.
Geçici değil kalıcı olmaya, sevgiye, saygıya, bütünleşmeye geldiklerini ifade eden Ahmet Kaşif, yeni bir gün doğduğunu, yarın çok daha yeni bir gün doğacağını ve herkesin birbirini sevgiyle, saygıyla kucaklayacağını ve meşalenin iktidara gideceğini belirtti.
Ahmet Kaşif, böylesi bir mübarek günde meşalenin altında bütünleşmeyi nasip ettiği için Allah’a şükretti.
8. Olağan Kurultay kararı değiştirildi

DP Olağanüstü Kurultayı’nda sonra olarak 8. Olağan Kurultay’da alınan ve ön seçim yapılmasını düzenleyen 3 numaralı kararın, 28 Temmuz’da yapılacak erken milletvekilliği genel seçiminde uygulanmayacağı ve daha sonra yapılacak ilk milletvekilliği genel seçiminde uygulanacağı karara bağlandı. Böylece kurultay tamamlandı. TAK-YD

Bu haber toplam 5414 defa okunmuştur