1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güneyde örgütler ORTAK DEKLARASYON yayınladı
Güneyde örgütler ORTAK DEKLARASYON yayınladı

Güneyde örgütler ORTAK DEKLARASYON yayınladı

Bugün Güzey Kıbrıs'ta, özelleştirmelere karşı olan sendika ve örgütler, yasa tasarısının oylamaya sunulacağı sırada Meclis önünde büyük bir protesto gösterisi düzenliyor.

A+A-

Bugün Güzey Kıbrıs'ta, özelleştirmelere karşı olan sendika ve örgütler, yasa tasarısının oylamaya sunulacağı sırada Meclis önünde büyük bir protesto gösterisi düzenliyor.

Eylem öncesince örgütler özelleştirmeye karşı deklarasyon yayımladı.

İşte deklarasyonun tükçe çevirisi

Sendika ve sivil toplum örgütlerinin yeni toplumsal seferberlik ışığında özelleştirmelere karşı deklarasyonu

“Toplum tepki gösterir ve savunur” sloganı altında son iki büyük sivil eylemi ortaklaşa düzenleyen örgütler, yine birlikte bir eylem düzenlemeye karar vermiştir, eylem kararı bu kez her tür özelleştirmeye karşı yapılacaktır.

Telekomunikasyon, Elektrik ve Limanlar gibi karda olan 3 önemli Kamu İktisadi Teşebbüşün, dayanağı olmayan gerekçelerle tek taraflı dayatmalarla özelleştirilmeye çalışılıyor.

Aşırı ve zalim otoritelik şartları altında TROIKA, hükümet ve Kıbrıs Cumhuriyet’ine kredi verenler, meclise ve topluma, “Özelleştirmeyi kabul et yoksa bir sonraki taksiti alamasın” şantajını yapıyor.

Bizler,  kamu servetlerinin, toplumun yarı devlet kuruşlarının yenilenme talebini göz önünde bulundurmadan, özelleştirme yoluna giderek ve Kıbrıs ile Kıbrıslı tüketiçiler için vahim sonuçlar doğuracak bu girişimi reddediyoruz


Bu kuruluşların özel (büyük olasılıkla yabancı) sermayeye teslimiyeti, daha ucuz fiyat ve daha iyi hizmet getireceğine inanmıyoruz. Tam aksine, kamu yararına olmayan tekelleştirilmeye ve beraberinde devlet güvenliğinin bile tehlikeye sokabileceğine inanıyoruz.

Toplumun genelini temsil eden örgütler olarak yurttaşları, 27 Şubat Perşembe günü, saat 17:00’de Meclis önünde yer alacak  yeni toplumsal seferberliğe katılmaları için çağıda bulunuyoruz

- Özelleştirme Yasa Tasarısı’na karşı olduğumuzu göstermek ve derhal iptalini talep etmek için

- Bir kez daha Kıbrıslıların onurlu olduğunu ve saygı gösterilmeyi hak ettiklerini tekrarlamak için

- Mantık sınırları dışındaki zalim tasarruf tedbirlerine engel olmak, sosyal devlet anlaşıyışına zarar verecek  adımları, ilerleme ve kurtarma yönünde değiştirmek

Örgütler:


PEO, DEOK, POED, POAS, POFEN, POVEK, EKYSY, POPO, Movement Against Privatizations, Culture Movement, Movement Against Confiscations, EKA, New Farmers Movement, Confederation of Secondary Education Parents, PSEM, SYTEPAK, Pan Cyprian Organization of Large Families and the Pan Cyprian Union 0of Consumers and quality of Life .

 

(Çeviri YENİDÜZEN/ ORİJİNAL METİN EKTE)

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur