1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Zümrütköy’de “ağıl” sorun oldu…
Zümrütköy’de “ağıl”  sorun oldu…

Zümrütköy’de “ağıl” sorun oldu…

Zümrütköy’de ikamet eden Arif Altay, evinin arkasında bulunan yeşil alanın yanına, yan komşusunun ağıl yapmasından şikayet ederek, yetkililerden yardım istedi

A+A-

Didem MENTEŞ

Zümrütköy’de ikamet eden Arif Altay, evinin arkasında bulunan yeşil alanın yanına, yan komşusunun ağıl yapmasından şikayet ederek, yetkililerden yardım istedi. 

Altay, yıllar sonra kırsal kesim arazisine ev yapmaya başladığını, evinin arkasında bulunan yeşil alanın dibine, yan arazi komşunun ağıl ve başka yapılar yaparak rahatsızlık verdiğini iddia etti.

YENİDÜZEN’e konuşan Arif Altay, “Yıllarca kendi arazisine ağıl yapmazken, ben inşaata başladıktan sonra hemen evimin arkasına demirden ağıl yaparak, hayvanlarını yerleştirdi. Belediye dava açtı hayvanları kaldırdı, dava geri çekilince ağıl yerini toplamadı. Yetkililere şikayette bulundum ama hiçbir şey yapılmadı” dedi.

YENİDÜZEN’e açıklama yapan Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar, konuyu İçişleri Bakanlığı’na bildirdiklerini, yeşil alan haritalarının verilmesi için talepte bulunduklarını söyledi.  Özçınar, Ağılın kaldırılması için mahkemeye başvurulduğunu, hayvanların oradan kaldırıldığını söyleyerek, şikayetçi Arif Altay’ın ise henüz orada yaşamadığını, oraya yaşam geldiği zaman müdahalenin daha kolay olabileceğin aktardı.

Altay: “Yan taraftaki bahçe sahibi ben inşaata başladıktan sonra hemen evimin arkasına demirden ağıl yaparak, hayvanlarını yerleştirdi. Belediye dava açtı hayvanları kaldırdı, dava geri çekilince ağıl yerini toplamadı. Yetkililere şikayette bulundum ama hiçbir şey yapılmadı”

Altay: “Yetkililere şikayette bulundum ama hiçbir şey yapılmadı”

Arif Altay, yaşadığı sıkıntıyı YENİDÜZEN ile paylaştı: “Zümrütköy’de bana devlet kırsal kesinden yer verdi. Ben de iki ellerimle bir göz ev yaptım. Eve başlarken, bahçe sahibi  hiç bir şey yapmadı ne zaman evi ördük, gitti evin arkasına ağıl yaptı. Tapu Dairesi’nden gelenler, selvi ağaçlarının yanındaki yerin benim olduğunu, selviden bahçeye taraf da M.T.’nin olduğunu söylediler. Ama yüzüme baka baka gelip evin arkasına mandıra yaptı. ‘Yapmayın, iyi değil’ dedim. O da bana ‘sen karışamazsın bize’ dedi. Oradaki su borusunu düz götürmedi bağlasın, boruyu döndürerek su kuyusuna bağladı. Defalarca yapmamasını rica ettim. Güzelyurt Belediyesi’ne, İçişleri Bakanlığı’na Güzelyurt Kaymakamlığı’na ve Çevre Dairesi’ne yazı yazdım ve kaldırılmasını istedim. 6 aydan fazladır İçişleri Bakanlığı kaldıracaklarını söyledi ama hiçbir şey yapılmadı. M.T. döner der bana geçici yaptığını ve gölge olsun diye yaptığını söyler. Oradaki ağaçları kesti, beton döktü ve su satışı da yapar. Oraya bir havuz yaptı, kesti oda da yaptı. Bizim bahçelere giderken, başka yerde de yeri var ama orayı temizlemedi yapsın, gelip benim evimin arkasına yaptı.  Belediye dava açtı hayvanları kaldırdı, dava geri çekilince ağıl yerini toplamadı. Yetkililere şikayette bulundum ama hiçbir şey yapılmadı.”

YENİDÜZEN’e konuşan Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar: “İlk müdahale olarak ağılın kaldırılması için mahkemeye başvurduk ve mal sahibi kaldırdı. Şikayetçi arkadaş henüz orada yaşamıyor. Oraya yaşam geldiği zaman müdahale daha kolay olacak”

Özçınar: “Ağılın kaldırılması için dava açtık, mal sahibi kaldırdı”

YENİDÜZEN’e açıklama yapan Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar, konuyu İçişleri Bakanlığı’na bildirdiklerini, sadece Zümrütköy’ün değil tüm bölgelerdeki yeşil alanların haritalarının verilmesi için talepte bulunduklarını söyledi.  Özçınar, şunları aktardı: “Bir yaşam olmadığı “Kural şudur; kırsal kesim arsaları nasıl ki vatandaşa veriliyor, yeşil alan yerlerin tapularını veya mülkiyetlerini belediyelere Anaysa gereği devretmesi gerekiyor. Maalesef bugüne kadar böyle bir uygulama yok. Zaman zman böyle olaylar vatandaştan geliyor ya da biz müdahale ediliyoruz. Bizde yasal yere gittiğimizde elimizde bir belge yok. Kırsal kesim mülkiyetleri bize devredilmedikçe ki alt yapısı bitirildikten sonra devredilmesi gerekir. Bizim genel anlamda sorunumuz yok ama vatandaşın bu talebini aldık. Yeşil alan dediği boru geçmiş. Su borusu geçişleri Kaymakamlığa bağıldır. Kırsal kesim arsasında yolu yok, parselasyonu yapılmamış bir alan. Biz konuyla ilgilendik. Kişisel bir sıkıntıda var. Muhtarla da temasa geçtim ve bu kişisel husumetin ortadan kaldırılması için ricada bulundum. Çünkü biz ilk müdahale olarak ağılın kaldırılması için mahkemeye başvurduk ve mal sahibi kaldırdı. Çevre açısından bu müdahaleyi yaptık. Şikayetçi kişi su borusunun oradan kaldırılmasıdır. Bu kişi henüz orda yaşamıyor. Yaşam geldiği an bu konu gündeme gelecek ve müdahale daha kolay olacak”   

Bu haber toplam 2894 defa okunmuştur
Etiketler :