1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zorlu başlangıç
Zorlu başlangıç

Zorlu başlangıç

K-Pet Süper Lig ve Birinci Lig’de fikstür çekildi

A+A-

K-Pet Süper Lig ve K-Pet Birinci Lig’de fikstür çekimi dün Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda çekildi. Zorlu karşılaşmalarla başlayacak olan liglerin fikstür çekimi Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda yapıldı. 23-24 Eylül tarihlerinde başlaması planlanan her iki ligde de ilk haftada birbirinden zorlu eşleşmeler gerçekleşti. Süper Lig’de Lefke ve İskele’deki statların da ışıklandırılacak olması sonrası maçların büyük bir bölümünün gece oynatılması, Birinci Lig’in de gündüz oynatılması planlanıyor.

 

Sertoğlu genç oyuncu oynatma zorunluluğu ile ilgili konuştu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu fikstür çekimi öncesinde açıklamalarda bulundu. 21 yaş altı futbolcu oynatma zorunluluğu ile ilgili konuşan Sertoğlu, Süper Lig’de 90, Birinci Lig’de 100 dakika genç oyuncu oynatma zorunluluğu olacağını hatırlattı. Değişiklik hakları veya sakatlıklardan dolayı takımların sürelerini tamamlayamaması halinde Sertoğlu herhangi bir cezanın uygulanmayacağını belirtti. Türkiye’de bir süredir alt yapıdan oyuncu gelmediği için tartışmaların yaşandığını belirten Sertoğlu, 21 yaş altı futbolcu oynatılması yönünde hiçbir şekilde kafaya takılacak bir sorunun olmadığını kaydetti.

 

Ahmet Sivri açıklaması

Yenicami’den yetişerek Galatasaray’a giden ve A takımda hazırlık maçında forma şansı bulan Ahmet Sivri ile ilgili de konuşan Sertoğlu, daha çok sporcunun gideceğini söyledi. Yaşanan olayın güzel olduğunu belirten Sertoğlu, Yenicami’nin es geçildiğini belirterek, “Sivri’yi yetiştiren Yenicami’ye kim teşekkür etti?” diye sordu.

 

İlk haftada derbiler

Konuşmanın ardından önce Birinci Lig, ardından da Süper Lig fisktür çekimi gerçekleşti. Birinci Lig’in ilk haftasında dikkat çeken karşılaşma ise iki tane Mağusa ekibi olan Maraş ile Dumlupınar’ın karşılaşacak olması oldu. Süper Lig’de de ilk hafta önemli bir derbi oynanıyor. Güzelyurt bölgesi ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu ile Binatlı, ilk haftada karşı karşıya gelecekler. İlk haftanın dikkat çeken bir diğer karşılaşması ise şampiyonluk adayları Mağusa Türk Gücü ile Yenicami’nin karşılaşacak olması oldu. Süper ve Birinci Lig’de ilk hafta maçları şöyle:

 

K-Pet Süper Lig 1. Hafta

K.Kaymaklı - G.Gücü   

Merit A. Yeşilova - Doğan TB

GAÜ Çetinkaya - Ozanköy          

Lefke - Y.Boğaziçi             

Baf ÜY - Binatlı            

G.Birliği - Yalova        

Mağusa TG - Yenicami          

Türk Ocağı – Cihangir

 

K-Pet Birinci Lig 1. Hafta                

Esentepe - Akova               

Doğancı - Mormenekşe             

Mehmetçik - Lapta             

B. Bağcıl - Çanakkale     

Değirmenlik - Gönyeli            

Girne HE - Göçmenköy        

Hamitköy - Görneç              

Maraş - Dumlupınar     

Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur
Etiketler : ,