1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zehir tacirlerine darbe
Zehir tacirlerine darbe

Zehir tacirlerine darbe

PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün Mağusa’da yapılan operasyonda ele geçirilen yüklü miktarda uyuşturucu madde ile cinsel gücü artırıcı jelleri tasarruflarında bulunduran 3 zanlı dün mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün aldıkları bilgi üzerine yaptıkları operasyonda ele geçirdikleri 1245 adet hap, 101,5 gr Kokain, 3 gr Hintkeneviri ve 336 adet Kamagra marka cinsel gücü artırıcı jeller ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar D.G., M.B. ve E.D. Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar aleyhine ise 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

 

Uyuşturucu maddeler Türkiye’den geldi…

Meselenin tahkikat memuru Özgür Biçenleroğlu, 2 Haziran tarihinde alınan bir bilgide Mağusa’da faaliyet gösteren bir iş yerinin erkekler tuvaletinde, içerisinde uyuşturucu olduğundan şüphelenilen 2 adet poşet bulunduğunun öğrenilmesi üzerine konu iş yerine gidilerek arama yapıldığını belirtti. Konu işyerinin tuvaletinde yapılan kontrolde Extacy türü uyuşturucu içerdiğine inanılan 959 adet hap ve 100 gr Kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıklayan Biçenleroğlu, yapılan kamera görüntüleri incelemesi ve soruşturma neticesinde şüpheli olarak görülen zanlı D.G ve M.B’nin konu iş yeri girişinde tespit edilerek alıkonulduğunu belirtti. Biçenleroğlu, her iki zanlının yapılan soruşturmada konu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri zanlı E.D’nin kendilerine Türkiye’den getirdiğinin ve konu iş yerinin tuvaletine bıraktığının öğrenildiğini belirterek, zanlı E.D’nin de Mağusa Limanında THN 024 plakalı TIR aracı ile tespit edildiğini açıkladı. Konu TIR araç içerisinde arama yapıldığını söyleyen Biçenleroğlu, yapılan aramada ise el çantasında Extacy türü uyuşturucu içerdiğine inanılan toplam 99 adet hap ve 42 paket halinde toplam 294 adet ilaç ve eczacılık yasasına aykırı “Kamagra” türü cinsel gücü artırıcı jel bulunduğunu açıkladı.

 

Mağusa’da başlayan operasyon Girne’ye uzandı…

Polis Memuru Özgür Biçenleroğlu, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini belirtti. Zanlı D.G’nin Girne’deki evine gidilerek arama yapıldığını belirten Biçenleroğlu, evin muhtelif yerlerinde Extacy türü uyuşturucu içerdiğine inanılan toplam 187 adet hap, 1,5 gr ağırlığında Kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 3 gr ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi ve 6 paket halinde toplam 42 adet ilaç ve eczacılık yasasına aykırı “Kamagra” türü cinsel gücü artırıcı jeller bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Biçenleroğlu,  alınacak ifadeler ve soruşturulacak kişilerin olduğunu, yapılması gereken aramaların olduğunu ve tasarruflarında bulunan maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarına gönderileceğini söyledi. Biçenleroğlu, yürütülen tahkikatın selameti açısından zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

3’er gün tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı D.G, M.B., ve E.D.’nin tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2136 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler