1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Yüksek Mahkeme de külliyeye taşınacak” iddiası
“Yüksek Mahkeme de külliyeye taşınacak” iddiası

“Yüksek Mahkeme de külliyeye taşınacak” iddiası

Meclis binasının ardından “Yüksek Mahkeme’nin de yerleşke içerisine taşınması için çalışma başlatıldığı” iddia edildi.

A+A-

Ertuğrul SENOVA

Külliye inşaatının hızla devam ettiği şu günlerde, Meclis binasının yanı sıra “Yüksek Mahkeme’nin de” yerleşke içerisine taşınması adına bir çalışma başlatılacağı iddia edildi.

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’in ulaştığı Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, böyle bir iddiadan haberdar olmadıklarını söyledi, kendilerine bu konuda herhangi birinin danışmadığını belirtti.

Şefik, yeni bir mahkeme binası için ihtiyaç duyulan arazileri Bakanlar Kurulu’ndan talep ettiklerini ve bu taleplerinin onay aldığını, ancak onay alan arazilerin yerleşke içerisinde olmadığını söyledi.

Söz konusu iddiayla ilgili YENİDÜZEN’in ulaşmayı denediği inşaat yetkili Tüfekçi LTD. ve Hükümet yetkilileri çağrıları yanıtsız bıraktı.

Öte yandan, külliye inşaatını dikenli teller arkasından inceleyen YENİDÜZEN, inşaatın hız kazandığını, bir bölgede yeni bir alan kazıldığını, ayrıca külliye inşaatının ihalesini elinde tutan Siyah Kalem isimli şirketin bölgeye bir ofis açtığını gözlemledi.

 

“Yüksek Mahkeme de külliye içerisine taşınacak” iddiası

Cumhurbaşkanlığı sarayının yanı sıra Meclis binası ve bir de caminin inşa edileceği külliye içerisine, “Yüksek Mahkeme”nin de taşınması için bazı çalışmaların başlatıldığı iddia edildi. Anımsanacağı üzere, hem parlamenter sistemdeki KKTC’de Meclis binası ile Cumhurbaşkanlığı binasının aynı bölgede bulunacak olması; hem de cami ile Meclis’in aynı yerleşke içerisinde barınması eleştirilmişti.

 

Yüksek Mahkeme Başkanı Şefik:

“Böyle bir iddiadan haberimiz yok”

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’in ulaştığı Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, böyle bir iddiadan haberdar olmadıklarını söyledi, kendilerine bu konuda herhangi birinin danışmadığını belirtti.

Şefik, yeni bir mahkeme binası için ihtiyaç duyulan arazileri yeni yıl öncesinde Bakanlar Kurulu’ndan talep ettiklerini ve bu taleplerinin onay aldığını, ancak onay alan arazilerin yerleşke içerisinde bulunmadığını ifade etti.


Külliyeden gözlemler…

“Mobil beton santrali için” yeni bir alan kazıldı

İnşaat alanı içerisinde yapımına devam edilen Meclis binasının, Kermiya çemberine yakın kısmında yeni bir alanın kazıldığı gözlemlendi. Kazılan alana, “mobil beton santrali” inşa edileceği öğrenildi. İnşaat süresince, iş araçlarının beton ihtiyacını söz konusu “santralden” tedarik edeceği ve bu sayede iş araçlarının trafik oluşturmasının engelleneceği ifade ediliyor. İnşaatın tamamlanmasının ardından santralin, yerinden kaldırılacağı belirtildi.

 

“Dere ıslah çalışması” için Ankara kaynak aktaracak

Önceleri askerin kontrolünde olan ancak külliye için sivile devredilen arazinin dere yatağında olması, tartışmalara yol açmıştı. Elde edilen bilgilere göre Ankara, arazide “dere ıslah çalışması” yapılması adına kaynak aktarma kararı almış durumda.

 

“Siyah Kalem” ofis açtı

Külliye inşaatıyla ilgili Türkiye’de çıkılan ihaleyi kazanan “Siyah Kalem” isimli şirketin, inşaat alanına ofis açtığı gözlemlendi. Ofis önüne dikilen bayrak direklerine; Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Siyah Kalem’in bayrakları asılmış durumda. Türkiye medyası, söz konusu şirketin AKP iktidarına yakınlığıyla bilindiğini iddia ederek, bu iddiasını, Siyah Kalem’in aldığı Emlak Konut ve TOKİ gibi devlet ihalelerine bağlıyor.


foto1-013.jpg

“Külliye” ihalesini kazanan Türkiye merkezli “Siyah Kalem” isimli şirket, inşaat alanına ofis açtı.

foto-2-054.jpg

İnşaat alanında yeni bir bölgenin kazıldığı gözlemlendi. Kazılan alana, “mobil beton santrali” inşa edileceği ifade ediliyor…

yd-destek-gorseli-2-942.jpg

Bu haber toplam 3722 defa okunmuştur