1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yollar ‘korku filmlerini’ aratmıyor
Yollar ‘korku filmlerini’ aratmıyor

Yollar ‘korku filmlerini’ aratmıyor

Lefkoşa Haspolat Çemberi’nden Alayköy Çemberi'ne kadar orta refüj içerisinde yer alan pek çok aydınlatma direği çalışmıyor. Gece yollar zifiri karanlık…

A+A-

Fehime ALASYA

Ana yollardaki aydınlatmalardaki yüzlerce direkten birçoğu çalışmıyor. Gün be gün arızalanan direk sayıları artıyor, sürücülerin gece görüş mesafesi giderek daha kötü bir hal alıyor.  Aydınlatmasız olan birçok noktadaki ana yollar korku filmlerini aratmazken, yollarda can pazarının yaşanmasına davetiye çıkarıyor. 

Lefkoşa Haspolat Çemberi’nden Alayköy Çemberi'ne kadar orta refüj içerisinde yer alan yüzlerce  aydınlatma direği arasında birçoğu çalışmıyor.

Özellikle ana yollardaki yetersiz ve düzensiz aydınlatmalar, gece sürüşlerini olumsuz etkiliyor.

Daha güvenilir sürüş koşullarını hak ettiğini belirten birçok sürücü, ‘Yanmayan bu ışıkları hiçbir yetkili görmüyor mu? Bu nasıl yarım yamalak iş?’ diyerek tepki gösteriyor.

Lefkoşa şehir içerisindeki aydınlatmaların, ana yollara göre daha iyi durumda olduğu gözlemlenirken, pek çok aydınlatma çalışır durumda.

Ana yollardaki aydınlatmalarında, neredeyse her 6 aydınlatmadan ikisi çalışmaz durumda.

Ana yoldaki aydınlatmaların yanı sıra özellikle trafik ışıklarının olduğu noktalarda bulunan dört ışıktan ikisi yanmıyor…  

UKÜ kampusu civarı zifiri karanlık

Özellikle Haspolat Çemberi ve Hocaoğlu Petrol istasyonuna kadar olan mesafede hiçbir aydınlatmanın çalışmadığı dikkatleri çekiyor. Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) kampusunun bulunduğu alanda aydınlatmaların çalışmaması, özellikle öğrencilerin yaya olarak kullandığı kesimlerde birçok tehlikeye davetiye çıkarıyor. 

Hem yayalar hem de sürücüler zorda…

Sanayi bölgesinde de çalışmayan pek çok aydınlatma, özellikle Alpet Petrol İstasyonu önündeki aydınlatmaların çalışmıyor olması, yayların sık sık kullandığı ve karşıdan karşıya geçtiği caddede görülen zifiri karanlık, hem yayları hem de sürücüleri zorda bırakıyor. 

   

ay1.jpg
Hasara uğrayan bazı direkler bu şekilde koruma altına alınıp, günlerce onarılmayı bekliyor.

ay2.jpg
Sanayi Bölgesi, Alpet Petrol İstasyonu trafik ışıkları

ay4.jpg
Haspolat Çemberine gelmezden önceki alan

ay5.jpg
Özellikle trafik ışıklarının olduğu noktalarda bulunan dört ışıktan ikisi yanmıyor… 

 

Bu haber toplam 2593 defa okunmuştur
Etiketler : , ,