1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yenişehir'de mahalle sakinleri direniyor
Yenişehir'de mahalle sakinleri direniyor

Yenişehir'de mahalle sakinleri direniyor

Yenişehir’deki “Yurt Projesi” bölge halkına takıldı

A+A-

“Yenişehir Mahalleme Dokunma İnisiyatifi” mahallelerine yapılması planlanan 8 katlı öğrenci yurdu proje çalışmalarına engel olmak için bu sabah saat  08.30 sıralarında yine toplandı. Bölge sakinleri, kendilerinin görüsü alınmadan böyle bir çalışma yapılmasına karsı çıkıyor.Mahalle sakinleri Devlet Emlak bölümüne bağlı iş araçlarının çalışma yapmasına yine engel oldu. 

Bir süre yolda bekleyen ekipler saat 10.50 sıralarında bölgeden ayrıldı. Konunun pazartesi yeniden görüşüleceği öğrenildi.

mmm-002.jpg

DÜN NELER YAŞANDI?

Fehime ALASYA

“Yenişehir Mahalleme Dokunma İnisiyatifi” mahallelerine yapılması planlanan 8 katlı öğrenci yurdu projesi için başlatılmak istenen çalışmalara karşı çıkmak maksadıyla dün yeniden toplanarak, Devlet Emlak bölümüne bağlı ekiplerin çalışma yapmasını engelledi.

Çalışma yapılmaması için toplanan bölge sakinleri, uygulamaların yasal zeminde olmadığını belirterek, bölgeye yapılmak istenilen 8 katlı 2 blok yurt projesine karşı çıktı.

Yenişehir Bölgesi’nde Maliye Bakanlığı’na ait arazinin Mediterranean Master Education Services Ltd.’e ‘rezerv’ edildiği ve arazide yurt yapımı için önceki gün, proje maksatlı ön çalışmalara başlama girişimi dün de sonuçsuz kaldı.

Bölge halkı, dün sabah saatlerinde arazide zemin etüdü çalışmasını başlatmak için gelen görevli ekiplerin araziye girmesini engelledi.

Arazi önüne park edilen araçlarla engellenmek istenen çalışmalar yanında bazı bölge sakinleri sandalye ile girişe oturdu.

Polis bölgedeki geniş güvenlik önlemi alırken, çalışmaların yapılacağı alana sivil polisler de getirildi.

Olay yerine polis ile birlikte gelen çalışma ekibi, bölge halkının da alanda toplanması üzerine çalışmaya başlamadan olay yerinden ayrıldı.

Ekiplerin çalışmalarına bu sabah başlayacağı öğrenilirken, “Yenişehir Mahalleme Dokunma İnisiyatifi” İçişleri Bakanlığı’na sunmak üzere bir dilekçe hazırlandı.

Dilekçede söz konusu alanın yurt  yerine yeşil alan olarak kullanılması talep edilerek, yurt projesinin yasalara aykırı olduğunu da iddia edildi. Yurt projesi çalışmaları, mahalle sakinlerinin eylemi dolayısıyla dün de başlayamadı. 
Öte yandan, yurt projesini üstelenen Mediterranean Master Education Services Ltd. tarafından yapılan açıklamada ise “Yasal olmayan hiçbir şey yoktur, gerekli tüm izin ve görüşler alınmıştır” dendi.

Meclis Emekli Genel Sekreteri, Hukukçu Mehmet Öner Ekinci:
“Yasaya ve hukuk devleti ilkesine aykırı”

Meclis Emekli Genel Sekreteri, Hukukçu Mehmet Öner Ekinci, yaptığı açıklamada Yenişehir'de yurt yapımı için kamuya ait taşınmazın gerçek kişilere veya özel tüzel kişilere verilmesinin ilgili mevzuat, yasa ve hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

Mehmet Öner Ekinci tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Yenişehir'de yurt yapımı için kamuya ait taşınmazın gerçek kişilere veya özel tüzel kişilere verilmesi, yürürlükteki İmar Mevzuatı ile Taşınmaz Devlet Mallarının Kiralanması ve Değerlendirilmesi Yasası’na ve Hukuk Devleti ilkesine aykırıdır. Hükümetin bu konuya eğilmesi ve hukuka aykırılık saptadığı takdirde, üretilen kararı geri alması kaçınılmazdır”

Fotoğraflar Ayşe Güler

Bu haber toplam 2897 defa okunmuştur
İlgili Haberler