1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yenierenköy'de mali kriz derinleşti
Yenierenköy'de mali kriz derinleşti

Yenierenköy'de mali kriz derinleşti

3 aydır personel maaşlarının ödenmediği Yenierenköy Belediyesi’nde yaş haddinden dolayı işten duranlar da emekliye ayrılamıyor

A+A-

Ayşe GÜLER

Yenierenköy Belediyesi’nin yaşadığı mali kriz derinleşti.
3 aydır personel maaşlarını ödeyemeyen belediyede, yaş haddinden dolayı işten ayrılan personel de yatırım eksikliği nedeniyle emekliye ayrılamıyor.
24 Temmuz’da yaş haddinden dolayı işten ayrılan Yaşar Kinyok, emekliye ayrılamıyor. Emekliye ayrılamadığı için de yaklaşık 1 aydır maaş alamıyor.
Öte yandan 2014 yılında yaşından dolayı işten durdurulan Yusuf Virana isimli personel ise emekli olmasına rağmen sigorta yatırımlarındaki eksiklikten dolayı ödenmesi gereken maaşın 700-800TL aşağısında maaş alıyor.

Mali sıkıntıyla ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Yenierenköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Kadı ise emekliye ayrılan belediye çalışanları ile ilgili yaşanan sıkıntıları çözmek için çalıştıklarını kaydetti, personelin 3 aydır maaş alamadığını, bir maaş ödemesini birkaç gün içerisinde yapacağını söyledi.

Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Erçin Tekakpınar ise belediyelerin bakiye borç stokuyla ilgili kaynak bulmaya çalıştıklarını ifade ederek, yol haritası üzerinde çalıştıklarını, durumun netleşmediğini dile getirdi.

 

Yenierenköy Belediyesi’nde 24 Temmuz’da yaş haddinden dolayı işten ayrılan Yaşar Kinyok, ‘eksik yatırım’ nedeniyle emekliye ayrılamıyor. 2014’te yaşından dolayı işten durdurulan Yusuf Virana ise emekli olmasına rağmen sigorta yatırımlarındaki eksiklikten dolayı eksik maaş alıyor

 

MAĞDURİYET YAŞAYAN ÇALIŞANLAR NE DEDİ?

 

Yaş haddinden olayı işten durdurulan ancak emekli olamayan Yaşar Kinyok:
“1 aydır evime ekmek götüremiyorum”

27 yıldır işçi statüsünde çalışan ve yaş haddinden dolayı işten ayrılan Yaşar Kinyok, 24 Temmuz’dan beridir maaş alamadığını söyledi.
Eksik yatırım nedeniyle emekliye ayrılamadığını belirten Kinyok, “60 yaşındayım, yasa gereği bu yaştan sonra çalışamam.  Çalışamıyorum ama maaş da alamıyorum. Evime ekmek götüremiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Kinyok, belediyenin yaşadığı mali kriz nedeniyle sigorta yatırımlarının eksik olduğunu yineleyerek, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Eski belediye çalışanı Yusuf Virana:
“2014 yılında emekliye ayrıldım, hala eksik maaş alıyorum”

Benzer sorunla karşılayan Yusuf Virana isimli eski belediye çalışanı ise 2014 yılı Kasım ayında yaş haddiyle işten durdurulduğunu söyledi, o günden beridir hem tazminatını alamadığını hem de eksik maaş aldığını belirtti.

“Her ay 700-800 TL kaybediyorum. Bu durumun önüne geçemiyorum” diyen Virana, “Bakanlıkla da görüştüm ama sorunum yıllardır çözülmedi. Şu anda belediyede emekli olmak isteyen ama benzer sorunlar yaşayan 2-3 çalışan daha var” şeklinde konuştu.


BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ NE YAPACAK?

 

Yenierenköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Kadı:
“Personelin 3 maaş geriliği var”

Mali sıkıntılarla ilgili Yenierenköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Kadı, personelin 3 aydır maaş alamadığını, bir maaş ödemesini birkaç gün içerisinde yapacağını söyledi.
Kadı, emekliye ayrılan bir personelin eksik yatırım nedeniyle maaş alamadığını, diğer personelin ise aynı sorundan dolayı eksik maaş aldığını kaydetti.
Sorunu çözmek için çalıştıklarını ifade eden Kadı, şu anda belediyede 5-6 personelin daha emekliye ayrılacağını dile getirdi.
Kadı, Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile de görüştüklerini söyleyerek, “Denktaş ile de bir araya geldik, konu bilgisinde… Bize halledeceğini söyledi” dedi.


 

ÇALIŞMA BAKANLIĞI NE DÜŞÜNÜYOR?

 

Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Erçin Tekakpınar:
“Bakiye borç stoku ile ilgili kaynak arıyoruz”

Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Erçin Tekakpınar ise geçtiğimiz hafta Belediyeler Birliği ve bakanlığın bir araya geldiğini, genel anlamda tüm belediyelerde yaşanan sorunu masaya yatırıldığını söyledi.
Tekakpınar, sosyal sigortalarda af indirimi ile ilgili sürenin 31 Ağustos’ta tamamlanacağını kaydetti.
Şu anda belediyelerin bakiye borç stokuyla ilgili kaynak bulmaya çalıştıklarını söyleyen Tekakpınar, yol haritası üzerinde çalıştıklarını, durumun netleşmediğini dile getirdi.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1765 defa okunmuştur