1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yeniboğaziçi Eko-Gün Gezisi…
Yeniboğaziçi Eko-Gün Gezisi…

Yeniboğaziçi Eko-Gün Gezisi…

Yeniboğaziçi Eko-Gün Gezisi…

A+A-

Jawa Ali

Son zamanlarda artış gösteren Eko-Gün etkinlikleri hızla devam ederken, Kıbrıs’ın en eski ve en büyük Eko-Gün etkinliklerinden sayılan Yeniboğaziçi Eko günleri, bu hafta da bizleri o bölgeye çakmeyi başardı…
50 civarında motorcunun katılımı ile renklenen köy meydanı, bölge halkının da yoğun ilgisi ile adeta bir panayır havasında gerçekleşti.
El emeği ile üretilmiş her türden malzemeyi görmenin mümkün olduğu köy meydanında, Kıbrıs kültürünü yansıtan folklor gösterileri ile çeşitli oyunlar oynandı. Gösterileri, çok sayıda yerli ve yabancı izleyicinin yanısıra basın ve medya mensupları da ilgiyle izledi.
Etkinliğin en eski uğrak yerlerinden biri olan “Fatti Abanın yeri” lokantası,  yine el işi makarna ve çeşitli tatlıları ile ziyaretçilerine nefis yemekler sunmayı başardı.
Bu arada etkinliği gezerken burnumuzun direğinin kırılması içten bile değildi. Etrafa yayılmış kebap kokuları ve dumanları arasında yürüyen insanların neşeli bakışları, senede birkaç gün de olsa bu tür etkinliklerin ne denli önemli olduğunun bir göstergesi gibiydi.
Küçük çocukların eşeklere bindirilip dolaştırılması sırasında attıkları çığlıklar görülmeye değerdi.
Bizlere gezi ortamı sağlayıp bir şekilde motosiklet kültürünün de yaygınlaşmasına vesile olan bu tür etkinliklerin, gerçekte bölgeye bir çok değerler katmakta olduğunu biliyoruz ancak, bizler için önemli saydığımız bir konu ise kamuoyu ile motorcular arasındaki köprünün daha da pekişmesini sağlaması açısından önem taşımaktadır.
Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle,
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1284 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 106. Sayısı

Adres Kıbrıs 106. Sayısı