1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ yöneticilerinden anlamlı ziyaretler
YDÜ yöneticilerinden anlamlı ziyaretler

YDÜ yöneticilerinden anlamlı ziyaretler

Yakın Doğu Kadın Basketbol takımının yöneticileri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti.

A+A-

Yakın Doğu Kadın Basketbol takımının yöneticileri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti.

 

Akıncı: “Yakalanan bu başarı çok anlamlıdır”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonu olan ve FIBA Kadınlar Eurocup ile Türkiye Kupası'nı alan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı yöneticilerini kabul etti. YDÜ Kadın Basketbol Takımı yöneticilerinden oluşan heyete YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kabulde yaptığı konuşmada Yakın Doğu Üniversitesi’nin Kadın Basketbol Takımı’nın başarısının ülke sporunda yaşanan sıkıntılar dikkate alındığında bir o kadar da anlamlı olduğunu söyledi. Akıncı, takımın başarılarının devamı temennisinde bulundu. YDÜ Kadın Basketbol takımının Türkiye’de elde ettiği başarının hiç de kolay elde edilecek bir başarı olmadığını ifade eden Akıncı, KKTC’de de kadın basketbolundaki seviyenin küçümsenecek bir seviye olmadığını söyledi.

 

Siber: “Böyle bir mutluluğu paylaşmaktan memnunuz”

Meclis Başkanı Sibel Siber, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonu olan ve FIBA Kadınlar Eurocup ile Türkiye Kupasını alan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı’nın yöneticilerini kabul etti. YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel kabulde yaptığı konuşmada, bu yıl başarılı ve şanslı bir sezon geçirerek bütün kupaları topladıklarını belirtti. Sporun zirvesinde olmanın bambaşka bir adrenalin sağladığını ifade eden Günsel, Türkiye’de aldıkları 3 kupayla birlikte bu yıl üniversitelerinin 53 kupası bulunduğunu söyledi. Meclis Başkanı Sibel Siber ise, böyle bir mutluluğu paylaşabilmekten son derece memnun olduklarını dile getirerek, YDÜ’nün başarılarının ülke olarak herkesi gururlandırdığını belirtti. Başarı öykülerinin toplumu bağladığını ve özgüveni yükselttiğini ifade eden Siber, böylesi başarıların hem üniversitenin prestijini arttırdığını hem de ülke sporunu motive ettiğini kaydetti. Siber, bu tür büyük başarıların ve zirvede olmanın farklı sorumlulukları da beraberinde getirdiğini söyleyerek,  daha büyüğü ve ileriyi hedefleyip hep zirvede olmak için çalışılması gerektiğini vurguladı.

 

Özgürgün: “Şampiyonluktan öte anlam taşıyor”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi,  FIBA Kadınlar Eurocup ve bilyoner.com şampiyonu olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı yöneticilerini kabul etti. YDÜ Kadın Basketbol Takımı yöneticilerinden oluşan heyete YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel başkanlık etti. Başbakan Hüseyin Özgürgün, YDÜ ailesini son zamanlarda imza attıkları başarılar için gönülden kutladığını belirtti. Elde edilen başarıların şampiyonluktan öte anlamlar taşıdığını kaydeden Özgürgün, “Biz ülke olarak belki ambargolardan ve izolasyonlardan şikayet ediyoruz ama bu, neleri başarabileceğimizi gösteren bir adım” dedi. Şikayet etmekle bir yere varılamayacağını kaydeden Özgürgün, gereği yapılırsa başarının geleceğini anlattı. Özgürgün spora verdiği destek için YDÜ ailesine teşekkür ederek, tüm takımı tebrik etti.

Bu haber toplam 1792 defa okunmuştur