1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Vakıflar’dan ‘YÖNETİM KURULU’ kararıyla ihalesiz kiralama!
Vakıflar’dan ‘YÖNETİM KURULU’ kararıyla ihalesiz kiralama!

Vakıflar’dan ‘YÖNETİM KURULU’ kararıyla ihalesiz kiralama!

Vakıflar İdaresi’ne ait eski Mekan restoranın bulunduğu dükkan, dini kitap satışı yapılması için TC Lefkoşa Büyükelçiliği üzerinden Türkiye Diyanet Vakfı e-yayınevi olan TDV Bookstore’a YÖNETİM KURULU kararı ile kiralandı.

A+A-

 


Vakıflar İdaresi’ne ait eski Mekan restoranın bulunduğu dükkan, dini kitap satışı yapılması için TC Lefkoşa Büyükelçiliği üzerinden Türkiye Diyanet Vakfı e-yayınevi olan TDV Bookstore’a YÖNETİM KURULU kararı ile kiralandı.

Ayşe GÜLER

Lefkoşa Surlariçi’nde Vakıflar İdaresi’ne ait eski Mekan restoranın bulunduğu dükkan, TC Lefkoşa Büyükelçiliği üzerinden Türkiye Diyanet Vakfı e-yayınevi olan TDV Bookstore’a YÖNETİM KURULU kararı ile kiralandı.
Kiralamanın İHALEYE ÇIKILMADAN yapıldığı belirtilirken, vakıf ile kira sözleşmesinin iki hafta önce imzalandığı da öğrenildi.
Dükkanda dini kitap satışının yapılacağının yanı sıra Kur-an Kursu verileceği de elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.
YENİDÜZEN’in ulaştığı Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, söz konusu dükkanın TDV Bookstore’a 1 yıllığına kiralandığını doğruladı.
Uzun, kiralamanın ihaleyle yapılıp yapılmadığı sorusuyla ilgili ise “Normalde ihaleye çıkıyoruz, bilmiyorum. Bizim önümüze önerge geliyoruz, onları onaylıyoruz. Bunda da yapılmış olması gerekir. Tahliye edilen boş yer vardı biz de işlemleri onayladık” dedi.
Öte yandan görüş almak için aradığımız Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof Dr İbrahim Benter’e ise ulaşılamadı.

Eski dükkan sahiplerine mahkeme kararıyla tahliye…

Kısa bir süre önce Ortak Trading tarafından Mekan ismiyle restoran olarak hizmet veren dükkan Vakıflar İdaresi tarafından yargıya taşınmıştı.
Dükkan sahipleri, Vakıflar İdaresi’ne kira bedelini ödemediği ve yüksek miktardaki borçları nedeniyle mahkeme kararıyla tahliye edilmişti.  

UZUN: “NORMALDE İHALEYE ÇIKIYORUZ, BİLMİYORUM”…Kur-an kursunun da verileceği iddia edilen dükkanın İHALEYE ÇIKILMADAN kiralandığı da öne sürüldü. Bu iddialarla ilgili Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, “Normalde ihaleye çıkıyoruz, bilmiyorum. Bizim önümüze önerge geliyoruz, onları onaylıyoruz.”

Aynı dükkan neredeyse yarı yarıya fark…

‘Yasa dışı’ olduğu konuşulan kiralamayla, farklı bir nokta da su yüzüne çıktı.
Daha önce ‘Mekan’ ismiyle restoran olarak hizmet veren aynı dükkanın aylık 1500 Sterlin’e kiralandığı iddia edilirken, yeni kararla birlikte söz konusu dükkanın eski fiyatın neredeyse yarı fiyatına 2500 TL’ye kiralanması da dikkat çekti.

 


 

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun:
“TDV Bookstore’a 1 yıllığına kiraladık, normalde ihaleye çıkılıyor. Bu kiralamada da yapılmış olması gerekir…”

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, söz konusu dükkanın TDV Bookstore’a 1 yıllığına kiralandığını doğruladı.
Uzun, kiralamanın ihaleyle yapılıp yapılmadığı sorusuyla ilgili “Normalde ihaleye çıkıyoruz. Bizim önümüze önerge geliyoruz, onları onaylıyoruz. Bunda da yapılmış olması gerekir. Tahliye edilen boş yer vardı biz de işlemleri onayladık” dedi.
TDV Bookstore’un kime ait olduğuyla ilgili yöneltilen soruya ise net cevap vermeyen Uzun, “Kiralama sözleşmesi imzaladığımız firmanın kime ait olduğuna bakmıyoruz.  Biz, ticari ilişki boyutuna bakıyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖYAK’tan Süreyya Gürses’e, Süreyya Gürses’ten de Ortak Trading’e…”

Öte yandan dükkanın geçmiş işletmeleriyle ilgili de bilgi veren Uzun şöyle konuştu, “Bu bina ÖYAK’tan Süreyya Gürses’e, Süreyya Gürses’ten de Ortak Trading’e geçti. Mekan dediğimiz restoranı da Ortak Trandig” açmıştı” dedi.
Uzun, eski dükkan sahiplerinin binanın kiralanması sonrasında hiç ödeme yapmadığını ve Vakıflar İdaresi’ne 300-400 bin TL borcunun bulunduğunu da ifade ederek, bu nedenle söz konusu kişilerin mahkeme kararıyla tahliye edildiği söyledi.

TDV Bookstore’dan 2500 TL kira bedeli alacaklarını aktaran Uzun, “Eski dükkan sahibinin kira bedeli olarak 1500 Sterlin ödediği iddiaları pek de önemli değil. Ödeme yapmadıktan sonra dükkanın kaça kiralandığının da bir önemi yok” dedi.

 

 

Bu haber toplam 3164 defa okunmuştur
Etiketler :