1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu konusunda farkındalık yarattılar
Uyuşturucu konusunda farkındalık yarattılar

Uyuşturucu konusunda farkındalık yarattılar

“Ben Hangisiyim” projesinin ilk etkinliği olan ‘Kanatlarımı Kırsaydık Keşke Anne’ gösterisinin galası önceki akşam Girne Merit Park otelde yapıldı.

A+A-

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun uyuşturucu konusunda farkındalık yaratma çalışmaları çerçevesinde oluşturulan “Ben Hangisiyim” projesinin ilk etkinliği olan ‘Kanatlarımı Kırsaydık Keşke Anne’ gösterisinin galası önceki akşam Girne Merit Park otelde yapıldı.

Alanının en önemli isimlerinden Abdullah Öztoprak, organize ettiği etkinliğin müziklerini de kendisi yaptı.

BRT’den canlı yayınlanan geceye Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüksek Mahkeme Başkan Narin Ferdi Şefik, bazı bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, gençleri uyuşturucu batağından korumak için bu yola çıktıklarını söyledi.

Rehabilitasyon merkezi kurulması ve uyuşturucunun zararlarının müfredata alınması için verilen desteğe teşekkür eden Karaokçu, mücadelenin süreceğini vurguladı.

Karaokçu’nun konuşmasının ardından Abdullah Öztoprak’ın hazırladığı ve uyuşturucunun ağına düşen gençlerin öyküsünün yansıtıldığı kısa bir film gösterildi.

oztop1.jpg

Kısa film gösteriminin ardından, uyuşturucu maddelerinin gençlerin yaşamını nasıl esir aldığını anlatan , “Kanatlarımı Kırsaydık Keşke Anne” isimi gösteri sahnelendi.

Büyük beğeni toplayan gösterinin sonunda, 7 Temmuz 2015’te uyuşturucu kullanımı sonucu Arda Erkan’ın arabasında yaşamını yitirmesi canlandırıldı.

Gösteri özellikle finaliyle izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

oztop2.jpg

Başbakan Özgürgün: “En büyük sorun uyuşturucuyla mücadele”

Gecenin sonunda bir konuşma yapan Başbakan Hüseyin Özgürgün, ülkenin en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucuyla mücadele konusunda yapılan çalışmalara, hiçbir karşılık beklemeden, katkı koyan Öztoprak’a ve diğer proje katılımcılarına teşekkür etti.
Konuşmanın ardından Başbakan Özgürgün, Abdullah Öztoprak’a , teşekkür plaketi ve buket sundu.

Hartuç projesi…

Moda Tasarımcısı ve Kurgucu Abdullah Öztoprak’ın yürüttüğü projenin bir sonraki ayağında halkın, kurumların ve cezaevinde yatan mahkumların, tüm kesimlerinden gönüllülerin katılımı ile “Hartuç” projesi hayata geçirilecek.

Projenin geliri, uyuşturucu ile mücadelede ihtiyaçlılara kaynak sağlamakta kullanılacak. Proje aynı zamanda atıkların azaltılması, geri dönüşüm ve çevreyi korumaya da katkıda bulunacak.

Projenin üçüncü ayağı ise uyuşturucuyla mücadele konulu sahne gösterisi gerçekleştirilecek.(BRT)

oztop.jpg

 

Fotoğraflar Mustafa Erkal

Bu haber toplam 2347 defa okunmuştur
İlgili Haberler