1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. ÜTK’lılar buluşuyor
ÜTK’lılar buluşuyor

ÜTK’lılar buluşuyor

Naci Talat Barış ve Dostluk Evi’nde 17 Mayıs Cuma akşamı yapılacak nostalji gecesinde bir dönemin yüksek öğrenim gençliğinin örgütü ÜTK’lılar bir araya gelecek

A+A-

“Sevgi, barış, kardeşlik” sloganıyla hafızalarda yer edinen Kıbrıs Türk yüksek öğrenim gençliğinin örgütlerinden Üniversite Temsilciler Konseyi’ne (ÜTK) gönül verenler, 17 Mayıs akşamı bir araya geliyor.

Lefkoşa'da Naci Talat Barış ve Dostluk Evi'nde yer alacak nostalji gecesi, saat 19.30’da başlayacak.
1986-1999 yılları arasında faaliyet gösteren ÜTK’yla ilgili bir kitap ve belgesel hazırlama girişimlerinin de duyurulacağı kokteyle katılmak isteyenlerin 0533 864 06 62 numaralı telefona kayıt yaptırması gerektiği belirtildi.
ÜTK’nın eski başkanlarından Dr. Mehmet Yağlı’nın konuşma yapacağı kokteylin, ÜTK tarihinin kitaplaştırılması ve belgeselinin hazırlanması çalışmalarının da başlangıcı olması hedefleniyor.
Gecede ÜTK’nın faaliyetlerinden ve dönemin öğrencilerinin yaşamlarından kesitleri yansıtan fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi de sunulacak ve Işık Kitabevi’nin kuracağı stantta kitapları yayımlanmış ÜTK’lıların kitaplarının satışını yapılacak.

Bu haber toplam 2253 defa okunmuştur