1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Üstel-Erhürman görüştü, uzlaşı yok
Üstel-Erhürman görüştü, uzlaşı yok

Üstel-Erhürman görüştü, uzlaşı yok

"Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin Yasa Tasarısı" gündemiyle toplanan Genel Kurulu'a verilen ve bir buçuk saati aşkın süredir devam eden arada Başbakan olarak görevlendirilen Ünal Üstel ile CTP Erhürman görüştü, görüşmeden uzlaşı çıkmadı

A+A-

"Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı" gündemiyle olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu'na verilen ve bir buçuk saati aşkın süredir devam eden arada; UBP grubunun bir toplantı yaptığı, akabinde ise Başbakan olarak görevlendirilen Ünal Üstel ile Ana Muhalefet CTP Başkanı Tufan Erhürman’ın görüştü. Görüşmeden uzlaşı çıkmadı. 

Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı" gündemiyle olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’na CTP Başkanı Tufan Erhürman’ın oturuma ara verilip konunun yeniden değerlendirilmesini istemesi üzerine 15 dakika ara verilmişti.

Öte yandan, tasarıya karşı çıkan belediyelerde örgütlü sendikalar Meclis önünde eylemlerine devam ediyor.

 

Hükümet ortakları da görüştü

TAK muhabirinin Meclis’ten edindiği bilgiye göre, hükümet ortakları UBP, DP ve YDP, şu sıralarda Meclis’te değerlendirme yaptı.

"Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı" gündemiyle olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu'na verilen ve yaklaşık 2 buçuk saattir süren arada, ilk olarak UBP grubu bir toplantı yapmıştı. UBP’nin kendi içinde yaptığı toplantının ardından Başbakan  Ünal Üstel ile Ana Muhalefet CTP Başkanı Tufan Erhürman’ın görüşmüştü. Şu sıralarda ise hükümet ortakları UBP, DP ve YDP vekilleri toplanarak değerlendirme yaptı.

Haber: Filiz Seyis (TAK)

Bu haber toplam 2244 defa okunmuştur