1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Üniversitelerarası Şiir Yazma Yarışması düzenleniyor
Üniversitelerarası Şiir Yazma Yarışması düzenleniyor

Üniversitelerarası Şiir Yazma Yarışması düzenleniyor

“Üniversitelerarası Şiir Yazma Yarışması”nın bu yıl 5.’si yapılıyor.

A+A-

 

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kıbrıs Araştırmaları Merkezi’nin (YDÜ-KAM) üniversiteli genç şairleri şiir sanatına özendirmek ve ödüllendirmek amacıyla düzenlediği “Üniversitelerarası Şiir Yazma Yarışması”nın bu yıl 5.’si yapılıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, her yıl geleneksel olarak düzenlenen üniversitelerarası şiir yazma yarışmasında konu serbest olacak ve ülkedeki tüm üniversite öğrencileri yarışmaya en çok üç şiirle katılabilecek.

Değerlendirme jürisi ise, Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Saracoğlu, Yrd. Doç. Dr. Şevket Öznur, Ali Nesim ve Mehmet Kansu’dan oluşacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 29 MART

YDÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi yetkilileri, yarışmaya gönderilecek olan şiirlerin en geç, 29 Mart Cuma günü mesai saati sonuna kadar, 4 nüsha halinde YDÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Sekreterliği’ne posta ile (Yakın Doğu Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Sekreterliği, Yakın Doğu Bulvarı, Dikmen Yolu, Lefkoşa) adresine veya şahsen sekreterliğe teslim edilmesi gerektiğini belirttiler. Ancak katılımcılar, şiirlerinde rumuz kullanacaklar ve şiirlerini gönderecekleri kapalı zarfın içinde ayrı bir kapalı zarfta kullandıkları rumuz ile birlikte açık isim, kısa özgeçmiş, telefon numaraları ve adreslerini de bildirecekler.

ÖDÜL TÖRENİ 10 MAYIS’TA

Jüri üyelerinin yarışmaya katılan şiirleri değerlendirmesinin ardından, 10 Mayıs Cuma günü saat 14:30’da Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphanesi’nin 4 numaralı konferans salonunda düzenlenecek olan törenle, dereceye giren katılımcılara plaket ve para ödülleri verilecek.

(TAK)

Bu haber toplam 1492 defa okunmuştur