1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Üniversite kampüsündeki şiddet olayı zanlıları tutuksuz yargılanacak
Üniversite kampüsündeki şiddet olayı zanlıları tutuksuz yargılanacak

Üniversite kampüsündeki şiddet olayı zanlıları tutuksuz yargılanacak

Lefkoşa’daki üniversite kampüsü içerisinde meydana gelen şiddet olayıyla ilgili tutuklanan 7 zanlı mahkemeye çıkarıldı, teminatla tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

A+A-

Lefoşa’daki bir üniversite kampüsü içerisinde meydana gelen “Vahim Zarar, Ciddi Tecavüzü Alet Taşıma ve Korkutmak Amacıyla Tehlikeli Silah Taşımak” suçlarından tutuklanan zanlılar mahkemeye çıkarıldı. A.K., M.A., M.A.S.J., N.A., A.K. ile yeni tutuklanan C.A. ve M.A. teminat amaçlı yargılandı.


Mahkemede olayı aktaran polis memuru Ozan Kuşak, 9 Kasım tarihinde, 7 zanlının, aralarında daha önce de tartışma yaşadıkları S.A.K.’ye sert cisim veya cisimler ile vücudunun muhtelif yerlerine vurmaları soncu, sol kulak memesinin kesilmesine ve sağ el bileğinin kırılmasına sebebiyet vererek vahim zarara uğrattıklarını anlattı.


10 Kasım tarihinde zanlıların aleyhinde yakalama emri temin edildiğini belirten polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi,  zanlıların davaları sonuçlanıncaya değin mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.


Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker zanlıların yurtdışına çıkışlarını yasaklayarak, 7’şer bin TL nakdi teminat yatırmaları, zanlılar için 1 kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve tümünün haftada 1 gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 660 defa okunmuştur
Etiketler : ,