1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Kurultayda seçilmedi’ denmesin (!)
‘Kurultayda seçilmedi’ denmesin (!)

‘Kurultayda seçilmedi’ denmesin (!)

Ulusal Birlik Partisi, yüzde 60 oyla seçilen genel başkanını “Başbakanlık”tan indirdikten sonra yeniden Kurultay yaptı, “tek aday” Ünal Üstel’i seçti. UBP Genel Sekreteri, Kurultay’da sık sık tekrarladı: "Biz demokratik bir partiyiz"

A+A-

UBP Kurultayı | 31 Ekim 2020
• Faiz Sucuoğlu: 2 bin 706 oy
• Hasan Taçoy:   2 bin 102 oy
• Ünal Üstel:       575  oy


Sucuoğlu ve Taçoy yarıştan çekildi
Ersan Saner, Başbakan oldu


UBP Kurultayı | 20 Aralık 2020
Tek aday Ersan Saner, Genel Başkan


UBP Kurultayı | 31 Ekim 2021
Faiz Sucuoğlu: 5295 oy | % 67
Hasan Taçoy:  2869 oy
Zorlu Töre:      468 oy

Ünal Üstel, Başbakan oldu


UBP Kurultayı | 11 Eylül 2021
Tek aday Ünal Üstel, Genel Başkan

Ertuğrul SENOVA

Ulusal Birlik Partisi (UBP) olağanüstü kurultayı dün yapıldı. Başbakan olarak görevlendirilen Girne Milletvekili Ünal Üstel, şimdi de Faiz Sucuoğlu'nun istifasıyla boşalan genel başkanlık için görevlendirildi.

Genel Başkanlık görevinden istifa eden Faiz Sucuoğlu, “ameliyat olmasından dolayı” kurultaya katılmadı.

Kurultaya katılmayan bir diğer isim ise Sunat Atun oldu. Atun, kurultaya katılmamasına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Kurultaya katılan Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar, “bile bile” Anayasa’yı yine ihlal etti; "Ben Cumhurbaşkanı olarak Anayasa gereği tarafsız olmam gerekir. Ama benim gönlümün nerede olduğunu siz çok iyi bilirsiniz” dedi.

Tatar ayrıca, Meclisin “yerel seçimler Kasım ayında gerçekleşsin” yönünde karar üretmesini “emretti”.

Kurultayda, konuşmaların ardından Ünal Üstel, UBP Genel Başkanı olarak ilan edildi.

Genel Başkan olarak görevlendirilmesinin ardından konuşan Üstel, Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar ile uyum içinde çalışacaklarını söyledi; Sucuoğlu'nun rızasıyla Başbakanlık görevinin kendisine verildiğini ifade etti.

Anayasa Mahkemesi'nin yerel seçim tarihine ilişkin yasaya dair verdiği karara saygısı olduğunu söyleyen Üstel, "Mahkemeye saygımız var ama ne zaman seçim yapacağız?” diye sordu, "Biz Pazartesi günü bakan arkadaşımla, Cumhurbaşkanı ile istişare içinde, kaosun ortadan kalkması için çalışmalara başlayacağız. 1 hafta daha çalışacağız ve bu işi neticelendireceğiz" dedi.

Öte yandan UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun, konuşması boyunca “UBP demokratik bir partidir” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

 

Dakika dakika kurultay…

YDÜ AKKM’de gerçekleşen ‘Olağanüstü Kurultay’, nisap sorunu nedeniyle bir saat gecikmeli olarak; saat 11.00’de başladı.

Genel Başkanlık görevinden istifa eden Faiz Sucuoğlu, “ameliyat olmasından dolayı” kurultaya katılmadı. Kurultaya katılmayan bir diğer isim ise Sunat Atun oldu. Atun, kurultaya katılmamasına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Üst’el Hükümeti’nin koalisyon ortakları YDP ile DP’nin Genel Başkanları Fikri Ataoğlu ile Erhan Arıklı da kurultaya katılım gösterdi.

 

Hasipoğlu sık sık söyledi: "Biz demokratik bir partiyiz"

Kurultay, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun konuşmasıyla başladı. Hasipoğlu, "Görüyorum ki nisap sağlanmıştır, salon hınca hınç dolmuştur" dedi ancak kurultaya katılanların sayısını açıklamadı.

Kurultayı olağanüstü yapmak durumunda kaldıklarını söyleyen Hasipoğlu, kamuoyunda "nedense çok eleştirildiklerini" ifade ederek, "Partimiz tek adayla kurultaya gidiyor denilerek, demokrasimiz sorgulandı. Aslında, salondaki kalabalıkla bu eleştirilere yanıt vermiş olduk" dedi.

Hasipoğlu'nun konuşması boyunca "Biz demokratik bir partiyiz" vurgusunda bulunması dikkat çekti.

Kurultaya adaylık başvurusu yapan tek ismin Üstel olduğunu söyleyen Hasipoğlu, "UBP demokratik bir kurultay yapmıyor demek kimsenin haddine değildir" ifadelerini kullandı.

Sucuoğlu'na teşekkür eden Hasipoğlu, "Sayın Sucuoğlu tıkanan süreçte hiçbir zaman makam derdinde olmadı. Partinin önünü açabilecek kişiyi kendisi işaret etti. Doğru kişiyi, Ünal Üstel'i işaret ettiği için kendisine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

1-329.jpg

Tatar’dan “tarafsızlık” hatırlatması (!)

Hasipoğlu’nun ardından konuşan Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar, yine Anayasa'yı umursamadı. Tatar, Anayasa gereği tarafsız olması gerektiğini belirterek, "Ama siz benim gönlümün nerede olduğunu siz çok iyi bilirsiniz" dedi. Tatar, şu ifadeleri kullandı:

"Ben Cumhurbaşkanı olarak Anayasa gereği tarafsız olmam gerekir. Ama benim gönlümün nerede olduğunu siz çok iyi bilirsiniz."

2-285.jpg

 

"Meclis karar alacak, Kasım'da seçim yapılacak"

Tatar, Anayasa Mahkemesi'nin yerel seçimlerin tarihine ilişkin yasaya dair almış olduğu karara değinerek, "Anayasa Mahkemesi kararına değer veririz ama reformu başaran bir iktidara da saygı duymak gerekir" dedi.

Tatar, "Evet, Cumhurbaşkanı tarafsızdır ama fikri vardır, zikri vardır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 6 ay süreyle ertelendiğini anımsatan Tatar, "Sayın Akıncı o koltukta nasıl 6 ay daha oturdu?" diye sordu.

Tatar, "Dediler ki o dönemde mahkemeye başvurulmadı. Sayın Erhan Arıklı başvurmuştu. Mahkeme ona ne demişti? 'Meclis kararı var' dediler. Bu yüzden Sayın Başbakan, siz karar alacaksınız, Meclis karar alacak, Kasım'da seçim yapılacak" ifadelerini kullandı.

 

Ünal Üstel, UBP Genel Başkanı

Tatar'ın konuşmasının ardından Divan, genel başkanlık için tek başvurunun Üstel tarafından yapıldığını bildirerek, Ünal Üstel'i, UBP Genel Başkanı ilan etti.

Üstel, belediye seçim tarihiyle ilgili konuştu: "1 hafta daha çalışacağız ve bu işi neticelendireceğiz"

Genel Başkan olarak görevlendirilmesinin ardından konuşan Ünal Üstel, Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar ile uyum içinde çalışacaklarını söyledi.

Sucuoğlu'nun genel başkan olduğu süreçte koalisyonun kurulduğunu, daha sonra krizin çıktığını, ardından da Sucuoğlu'nun rızasıyla Başbakanlık görevinin kendisine verildiğini söyledi.

"Birinci ve ikinci ateşten gömleği bana giydiren Faiz Sucuoğlu olmuştur" diyen Üstel, UBP'yi başarıdan başarıya taşımak için kolları sivadiklarini söyledi.

Anayasa Mahkemesi' in yerel seçim tarihine ilişkin yasaya dair verdiği karara saygısı olduğunu söyleyen Üstel, "Mahkemeye saygımız var ama ne zaman seçim yapacağız? Sorarım muhalefete, neden toplantılara katıldınız? Neden bizi oyaladınız?" diye sordu.

Üstel, "Biz Pazartesi günü bakan arkadaşımla, Cumhurbaşkanı ile istişare içinde, kaosun ortadan kalkması için çalışmalara başlayacağız. 1 hafta daha çalışacağız ve bu işi neticelendireceğiz" dedi.

3-218.jpg

ubp-002.jpg

Bu haber toplam 4372 defa okunmuştur