1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UFÜ'den yeni işbirliği
UFÜ'den yeni işbirliği

UFÜ'den yeni işbirliği

Uluslararası Final Üniversitesi, Merkezi Asya Üniversiteler Birliği’ne üye oldu

A+A-

 

Uluslararası Final Üniversitesi, Merkezi Asya Üniversiteler Birliği’ne üye oldu. Orta Asya’da bilimsel, ekonomik ve sosyo-kültürel işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulmuş birliğe Uluslararası Final Üniversitesi, birliğin kurucularından Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin çağrısı üzerine üye olurken, birliğin işbirliği faaliyetlerine katkı koyması öngörülüyor.

ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ BÖLGESEL KALKINMAYI TEŞVİK EDECEK PROJELER GELİŞTİRMEYE ÇAĞRILDI

Uluslararası Final Üniversitesi, gerek Orta Asya’daki ülkeler arasındaki işbirliğini gerekse bu ülkelerde faaliyet gösteren üniversiteler arasındaki işbirliğini geliştirmek ve yakınlaşmanın yolunu açmak amacıyla kurulan Merkezi Asya Üniversiteler Birliği’ne ilgili protokole atılan imzayla üye oldu. İslam Rektörler Forumu sırasında Ankara’da gerçekleştirilirken imza töreninde protokole Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak imza koydu. Birliğe üye üniversitelerin güçlü yönleri göz önünde bulundurarak bölgesel kalkınmayı teşvik eden projeler geliştirme konusunda Uluslararası Final Üniversitesi’ne de çağrıda bulunuldu. Protokolle, söz konusu çalışmalara Uluslararası Final Üniversitesi de katkı koyacak.

MERKEZİ ASYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ

Merkezi Asya Üniversiteler Birliği, üniversiteler ve kuruluşlar arasında işbirliği geliştirmek, uluslararasılaşmayı teşvik etmek, öğrencilerin ve öğretmenlerin akademik hareketliliğini sağlamak, ortak lisans ve eğitim programları geliştirmek, birleştirilmiş bir kredi transfer sistemi sağlamak, kalite kontrol sistemi kurmak gibi amaçlarla faaliyet gösteriyor.

 

Bu haber toplam 1602 defa okunmuştur