1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UFÜ, yeni dönemde öğretmen adaylarını bekliyor.
UFÜ, yeni dönemde öğretmen adaylarını bekliyor.

UFÜ, yeni dönemde öğretmen adaylarını bekliyor.

Uluslararası Final Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, iş garantisi ve burs olanaklarıyla öğrencilerini bekliyor

A+A-

 

Uluslararası Final Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, kaliteli ve donanımlı öğretmen yetiştirmek iddiasıyla ve iş garantili programlarıyla yeni dönemde öğretmen adaylarını bekliyor. YÖK tarafından onaylı beş programıyla eğitim veren Uluslararası Final Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, mezuniyet sonrası iş garantisiyle öğrencilerine fırsatlar sunuyor. Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İngilizce Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği olmak üzere beş farklı programıyla yeni dönemde öğrenci kabul edilecek fakültede tüm programlar için olduğu gibi yüzde yüz, yüzde seksen ve yüzde atmış olmak üzere burs olanakları sunuluyor. Üniversitenin giriş sınavına katılamayan öğrenciler için gerçekleştirilecek telafi sınavı önümüzdeki günlerde belli olacak.

BİROL: EĞİTİM KURUMLARIMIZA EĞİTİMCİLER YETİŞTİRECEĞİZ

Uluslararası Final Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Birol, bir ülkenin geleceği, o ülkenin insanlarının aldığı eğitime bağlıdır anlayışıyla çıktıkları yolda, ülkenin geleceği için sorumluluk sahibi olan gençler yetiştirmek bilinci ve çabası içerisinde olduklarını kaydetti. Birol, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde başlıca rolü oynayan öğretmenlerin eğitiminin de bu nedenle son derece önemli olduğunu vurguladı. Uluslararası Final Üniversitesi’nin Final Eğitim Kurumları ile DMG ortaklığında bir üniversite olduğunu hatırlatan Birol, yeni kurulmuş bir üniversite olmasına karşın, nitelikli bir eğitim geçmişine sahip kurumun kendi okullarında eğitim verebilecek kalitede öğretmen yetiştirme anlayışında olduğunu söyledi.

EĞİTİMDE FARKLI ANLAYIŞ

Uluslararası Final Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin eğitim anlayışı hakkında bilgiler de veren Birol, “Öğretmen yetiştirme süresi ve yaşam boyu öğrenen öğretmen yaklaşımları ile dinamik bir bakış geliştirmeyi amaçlamaktadır. Öğretmen yetiştirme konusunda okullarda uygulamayı tüm hizmet öncesi öğrenim sürecine yayan ve fakülte-okul işbirliğini daha sistematik ve etkili düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası Final Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ile yaşamın içine inen öğretmenler yetiştirilecektir” ifadelerine yer verdi.

BEŞ PROGRAM, YÜZDE YÜZE VARAN BURS OLANAKLARI

Birol, üniversitenin Eğitim Bilimleri Fakültesi altında, Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İngilizce Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği olmak üzere beş farklı programa yeni dönemde de öğrenci kabul edileceğini kaydetti. Birol, aynı zamanda Eğitim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin tümüne kayıt oldukları gün itibarı ile noter onaylı öğretmenlik garanti belgesi verileceğini vurguladı.

Bu haber toplam 2289 defa okunmuştur