1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UFÜ ekonomi konferansına ev sahipliği yapıyor
UFÜ ekonomi konferansına ev sahipliği yapıyor

UFÜ ekonomi konferansına ev sahipliği yapıyor

Uluslararası Final Üniversitesi Türkiye Ekonomi Kurumu’nun On Dokuzuncu İktisat Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor

A+A-

Uluslararası Final Üniversitesi Türkiye Ekonomi Kurumu’nun On Dokuzuncu İktisat Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor

“BELİRSİZLİK ALTINDA EKONOMİK KARARLAR VE POLİTİKALAR: TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİLERİ” ELE ALINIYOR

Uluslararası Final Üniversitesi ev sahipliğinde ve Kıbrıs Türk Ekonomi Kurumu işbirliğiyle, Türkiye Ekonomi Kurumu’nun  19. Ulusal İktisat Sempozyumu, gerçekleştiriliyor. Uluslararası Final Üniversitesi ve Kıbrıs Türk Ekonomi Kurumu işbirliğiyle, geçtiğimiz dönem ilk üçü gerçekleştirilen Ekonomi Konferansları’nın dördüncüsü çerçevesinde yer alacak sempozyum, 3-4 Kasım tarihlerinde Uluslararası Final Üniversitesi’nde düzenlenecek. 3 Kasım 2017 Cuma günü saat 09.30’da Uluslararası Final Üniversitesi Konferans Salonu’nda açılış töreniyle başlayacak sempozyum iki gün sürecek. Sempozyum, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un da katılımıyla gerçekleştirilecek. İki gün sürecek ve “Belirsizlik Altında Ekonomik Kararlar ve Politikalar: Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomileri” başlığıyla düzenlenen sempozyumda on yedi oturumda altmışın üzerinde bildiri sunulacak.

TÜRKİYE, KIBRIS VE DÜNYADAKİ EKONOMİK BELİRSİZLİKLER KONUŞULACAK

Uluslararası Final Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 2016 – 2017 yılları içerisinde Kıbrıs Türk Ekonomi Kurumu ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen ekonomi konferanslarının dördüncüsü çerçevesinde, Türkiye Ekonomi Kurumu’nun on dokuzuncusunu gerçekleştireceği iktisat sempozyumuna ev sahipliği yapılacak. Bundan önce, “Dünya Ekonomisinde Gelişmeler”, “Dünya’da, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bankacılık Gelişmeleri” ve “Dünya’da, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ekonomik Gelişmeler ve Beklentiler” başlıklarıyla üç sempozyum daha gerçekleştirilmişti. Gerek KKTC gerekse Türkiye’den konukların ağırlanacağı sempozyumda Kıbrıs konusunda görüşmelerden kaynaklanan belirsizliklerin ekonomiye etkisi, Türkiye’nin etrafındaki jeopolitik belirsizlikler ve Dünya ekonomi politikaları ve kurlarla ilgili belirsizliklerin ele alınması bekleniyor.

KONUŞMACILAR“Belirsizlik Altında Ekonomik Kararlar ve Politikalar: Türkiye ve KKTC Ekonomileri” ana başlığıyla gerçekleştirilecek sempozyum, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un katılımıyla gerçekleştirilecek. Kıbrıs Türk Ekonomi Kurumu Başkanı Dimağ Çağıner, KKTC Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Koğar, KKTC Merkez Bankası Eski Başkanı ve Vakıflar Bankası Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı ve Uluslararası Final Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ercan Uygur ve Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Abdullah Y. Öztoprak’ın da açılışında birer konuşma yapacağı konferans iki gün sürecek ve on yedi oturumda altmışın üzerinde bildiri sunulacak. Uluslararası Final Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, konferans tüm halkın katılımına açık olarak gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 2217 defa okunmuştur