1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Uçakla Gelen 6 Tabut” Gazeteciler Birliği’nde tanıtılacak
“Uçakla Gelen 6 Tabut” Gazeteciler Birliği’nde tanıtılacak

“Uçakla Gelen 6 Tabut” Gazeteciler Birliği’nde tanıtılacak

Halil Paşa ve Tamer Öncül’ün de katılacağı sohbet toplantısında 1970’lı yıllarda Türkiye’de yüksek öğrenim gençliğinin yaşadığı olaylar anlatılacak

A+A-

Gazeteci-yazar Sami Özuslu’nun 1976-1979 yılları arasında Türkiye’de yüksek öğrenim görürken öldürülen 6 Kıbrıslı genci ve o dönemi anlatan “Uçakla Gelen 6 Tabut” adlı kitabı, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nce düzenlenen etkinlikte tanıtılacak.

Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Özgül Gürkut Mutluyakalı , birlik adına yaptığı açıklamada etkinlik ile ilgili şunları aktarıdı:

6 Haziran 2013, Perşembe akşamı saat 20.00’de Gazeteciler Birliği’nde yer alacak tanıtım etkinliğinde, kitabın yazarı Sami Özuslu yanında kitaba konu olan dönem Türkiye’de yüksek öğrenim gören Kıbrıslı Türklerden yazar Halil Paşa ile şair-yazar Dt. Tamer Öncül de değerlendirmelerini ve anılarını paylaşacak.
Etkinlikte Sami Özuslu, “Özer Elmas, Mehmet Ömer, Muharrem Özdemir, Mustafa Ertan, Ercan Turgut ve Sadık Cemil”in öldürülmesini belgelerle anlattığı kitabını da okurlar için imzalayacak.

Tüm üyelerimiz ve ilgi duyan herkes davetlidir.

Bu haber toplam 1774 defa okunmuştur