1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP'ye 4 genel sekreter yardımcısı
UBP'ye 4 genel sekreter yardımcısı

UBP'ye 4 genel sekreter yardımcısı

Ulusal Birlik Partisi'nin Genel Başkanı, Genel Sekreteri ile yetkili kurullarda görev alacak kişilerin belirlendiği Kurultay süreci dün Genel Sekreter Yardımcılarının seçilmesi ile tamamlandı.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Genel Başkanı, Genel Sekreteri ile yetkili kurullarda görev alacak kişilerin belirlendiği Kurultay süreci dün Genel Sekreter Yardımcılarının seçilmesi ile tamamlandı. Merkez Yönetim Kurulu’ndan (MYK) onay alan Genel Sekreter Yardımcıları şunlar: Yrd. Doç. Dr. Ahmet Savaşan, Cahit Falyalı, Habil Tülücü ve Selim Gökbörü.

7002 üyenin oy kullandığı UBP Kurultayı’nda Genel Başkanlık için Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Lefkoşa Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu ve Mağusa Milletvekili Sunat Atun yarıştı. Kurultayda Ersin Tatar Genel Başkan seçildi.

Parti Meclisi için 136 kişi yarıştı

Parti Meclisi (PM) Üyeliği için 136 kişinin aday olduğu ayni Kurultayda 72 kişi PM’ye seçildi.

Genel Sekreterlik için 2 aday yarıştı

Mağusa Milletvekili Dursun Oğuz ile Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’un Genel Sekreterlik için yarıştığı ve Parti Meclisi Üyelerinin katılımı ile gerçekleşen seçimde Hasan Taçoy Genel Sekreter oldu.   

13 kişilik MYK için 40 kişi yarıştı

40 Parti Meclisi Üyesinin aday olduğu ve PM üyelerinin katılımı ile gerçekleşen seçimde 13 kişi MYK’ya seçildi (Merkez Yönetim Kurulu’nda 18 kişi görev yapacak. 10 kişi PM’den, 1 kişi belediye başkanları arasından, bir kişi milletvekilleri arasından, 2 kişi de kadın ve gençler arasından seçildi. Genel Başkan da 2 kişiyi kendi kontenjanından MYK’ya atadı).

MYK ÜYELERİ:

Lefkoşa: Yrd. Doç. Dr. Ahmet Savaşan, Aydın Soyer, Hakan Fellahoğlu

Mağusa: Cenk Özyalçın, Dilaver Bilgen, Özgür Dedeoğlu

Girne: Atilla Mahmutoğlu, Selim Gökbörü,

İskele: Cahit Falyalı

Güzelyurt: Ali Kandulu

Lefke: Kenan Örgen

Kadın Kotası: Selin Candemir

Gençlik Kotası: Mehmet Aktunç

 

 

Bu haber toplam 3886 defa okunmuştur
Etiketler : ,