1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. UBP’nin ‘Sayıştay üyesi’ ısrarı!
UBP’nin ‘Sayıştay üyesi’ ısrarı!

UBP’nin ‘Sayıştay üyesi’ ısrarı!

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü birleşimi, Hükümet mensubu partiler UBP ve DP’nin katılmaması nedeniyle yapılamadı...

A+A-

Meltem SONAY

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü birleşimi, Hükümet mensubu partiler UBP ve DP’nin katılmaması nedeniyle yapılamadı.

Cumhuriyet Meclisi’ne giden UBP ve DP, Genel Kurul’a girmedi. Meclis Genel Kurulu ikinci denemesinde de CTP ve TDP’li vekillere rağmen nisabı sağlayamadı, birleşimini erteledi.

Meclis’in bugünkü birleşiminin gündeminde, güncel konuşmaların haricinde sadece ‘Sayıştay Üyeliği’ seçimi vardı.

Grup toplantısı yaptılar, Genel Kurul’a çıkmadılar!

Meclis Genel Kurulu’nda birinci nisap yoklaması yapıldığı esnada Ulusal Birlik Partisi ‘Grup toplantısı’ndayken, ikinci denemeye kalmadan Meclis’ten ayrıldı.

Demokrat Partili vekillerinse ‘ortaklarına ayıp olmaması’ nedeniyle Genel Kurul’a katılmadıkları öğrenildi.

UBP’nin emekliliğine 3 ay kala Sayıştay Üyeliği’ne talip olduğu söylenen adaylardan birini desteklediği ve bu adayın seçilmesi için bugün de yeter sayısı olmadığı, o nedenle Genel Kurul’a girmediği elde edilen bilgiler arasında.

Sayıştay Üyesi ısrarı!

Meclis’te boş bir Sayıştay üyeliği için iki aday arasında dün yapılan oylamada Genel Kurulda 44 milletvekili bulunduğu ve hiçbir aday çoğunluğu sağlayamadığı için oylama bugün tekrarlanacaktı.

UBP’nin emekliliğine 3 ay kala bu göreve talip olduğu söylenen adaylardan birini desteklediği ve bu adayın seçilmesi için bugün de yeter sayısı olmadığı, o nedenle Genel Kurul’a girmediği elde edilen bilgiler arasında.

Bu adayın seçilmesi halinde emekli ikramiyesinin en az 200 bin TL artacağı, bu nedenle UBP'nin bu kişiyi desteklediği söylendi.

DERYA YERİNDEN SÖZ ALDI

Bu arada CTP Milletvekili Doğuş Derya, yerinden söz alarak yaptığı açıklamada, genel kurulun bugün denetim günü olduğunu ancak hükümet kanadının Meclis’te olduğu halde toplantıya katılmadığını ifade etti. Derya, “Eleştiri ve denetim hakkımızı elimizden alıyorlar. Aşağıda oturup toplantıya katılmıyorlar. Bu durum protesto edilmeli” dedi.

 

 

 

Bu haber toplam 3149 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
İlgili Haberler