1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda: “Dokunulmazlığımın kaldırılmasına evet diyeceğim”
UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda:  “Dokunulmazlığımın kaldırılmasına evet diyeceğim”

UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda: “Dokunulmazlığımın kaldırılmasına evet diyeceğim”

Meclis Genel Kurulu’nda ‘dokunulmazlığının kaldırılması’ oylanacak UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda, Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ‘Evet’ diyeceğini açıkladı, tüm milletvekillerine de ‘Evet’ oyu kullanmaları çağrısında bulundu.

A+A-

Meclis Genel Kurulu’nda ‘dokunulmazlığının kaldırılması’ oylanacak UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda, Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ‘Evet’ diyeceğini açıkladı, tüm milletvekillerine de ‘Evet’ oyu kullanmaları çağrısında bulundu.

Aytaç Çaluda yaptığı açıklamada, bu sürecin örnek olması savcılıkta siyasilerle ilgili olarak bekletilen tüm dosyaların işleme girmesi beklentisini de belirtti, “Dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekenler varsa olumlu oy kullanarak dokunulmazlıklarının kaldırılmasını sağlar ve herkes hukuk önünde hesabını verir” şeklinde konuştu.

Başsavcılık’ın UBP Milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Özel Kalem Müdürü Aytaç Çaluda ile ilgili ‘dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik’ raporunda ‘30 ayrı dava, devleti 230 bin TL zarara uğratma bulgusu tespitinin ardından Meclis tarafından oluşturulan Özel Araştırma Komitesi, UBP Milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Özel Kalem Müdürü Aytaç Çaluda’nın dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili raporu Genel Kurul’a sevk etmişti.

“Ben EVET diyeceğim…”

Çaluda’nın açıklaması şöyle:

“Milletvekili dokunulmazlığımın kaldırılmasına ‘Evet’ diyeceğim ve tüm milletvekillerine de ‘Evet’ oyu kullanmaları çağrısında bulunuyorum.” Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi’nde Kıbrıs Türk Halkı adına vekillik yapmak kutsal ve onurlu bir görevdir.

Gerek bürokrasi yaşantımda gerekse şu andaki görevimde Anayasa ve yasalarımıza bağlı kalmak, halkımızın hak ve menfaatlerini göz etmek benim için esas teşkil etmiştir ve etmektedir. Kamuoyumuza da yansıdığı üzere 5 yıl önce sona eren Çalışma Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevim sırasında tamamen yasalara, savcılık görüşüne uygun olarak, sırf çalışana ve işverene kolaylık olsun diye imza attığım bir kısım evraktan dolayı 5 yıl sonra yapılan siyasi amaçlı şikayetler üzerine milletvekilliği dokunulmazlığımın kaldırılması istenmektedir. Tekrar vurgulamakta fayda görüyorum; polis raporunda da belirtildiği üzere bu şikayet tamamen siyasi amaçlıdır, her hangi bir maddi veya siyasi çıkar sağlamamam söz konusu değildir. 5 yıl boyunca benim dokunulmazlığım yokken susanlar ben milletvekili seçildikten sonra siyasi amaçlı olarak harekete geçmişlerdir. Sorun değildir. Siyasi amaçlı da olsa ben bu sorunu aşacağım. Daha önce de ifade ettiğim üzere alım açık başım diktir. Dolayısı ile hukukçum ve çevremle yaptığım istişareler sonucu Cumhuriyet Meclisi’nde dokunulmazlığımın kaldırılması için yapılacak oylamada ‘Evet’ oyu kullanmaya karar vermiş bulunuyorum. Tüm milletvekillerimize de ‘Evet’ oyu kullanmaları çağrısında bulunuyorum.”

“Savcılıkta siyasilerle ilgili olarak bekletilen tüm dosyalar işleme girsin”

“Umarım, bu süreç örnek olur ve savcılıkta siyasilerle ilgili olarak bekletilen tüm dosyalar işleme girer, dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekenler varsa olumlu oy kullanarak dokunulmazlıklarının kaldırılmasını sağlar ve herkes hukuk önünde hesabını verir. Ben öyle yapacağım. Hukuk önünde hesabımı verecek, savunmamı yapacak ve inanıyorum ki en kısa süre içinde suçsuzluğumun teslim edilmesi ile halkımızın karşına çıkacağım. Bu vesile ile bir kez daha çok değerli halkımıza en derin saygılarımı sunarım”.

 


NELER YAŞANMIŞTI?

Hatırlanacağı üzere, Başsavcılık’tan UBP Milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Özel Kalem Müdürü Aytaç Çaluda ile ilgili ‘dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik’ raporunda ‘30 ayrı dava, devleti 230 bin TL zarara uğratma bulgusu tespit edilmişti. Çaluda aleyhine hazırlanan raporda; ‘15 Mayıs 2013 ila 31 Mayıs 2013 tarihlerini kapsayan dönemde ön izni olmayan, ülkeye giriş yapan yabancı uyruklu kişilerle ilgili yasaya aykırı işlem yaparak devleti yaklaşık olarak 230 bin TL zarara uğrattığı’, 30 ayrı davanın bulunduğu açıkça belirtilmişti. Çaluda aleyhine hazırlanan rapora yönelik izlenecek yolun ise önümüzdeki haftalarda şekilleneceği belirtilmişti.

Aytaç Çaluda’nın dokunulmazlığının kaldırılması istemi için oluşturulan Özel Komite, Başsavcılıktan gelen istem ve isnat dosyasının ışığında, iddiaların ciddi olduğu ve siyasal amaçlara dayanmadığı hususunda yargıya vardı. Komitede, üye sayısının salt çoğunluğuyla alınan kararda, isnattın, yani suçlamanın ciddi olduğu ve siyasal amaçlara dayanmadığı tespitine varıldı. Bu doğrultuda Çaluda’nın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde rapor Genel Kurul’a sevk edildi.

 

Bu haber toplam 3423 defa okunmuştur
İlgili Haberler