1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Tutuklu zanlıdan aldığı 50 Amerikan Doları’nı gece kulübünde kullandı”
“Tutuklu zanlıdan aldığı 50 Amerikan Doları’nı gece kulübünde kullandı”

“Tutuklu zanlıdan aldığı 50 Amerikan Doları’nı gece kulübünde kullandı”

"Eski Eser Tasarrufu” suçundan yargı süreci devam eden A.A.Q'dan aldığı sahte 50 Amerikan Doları’nı gece kulübünde kullanan İ.Z.S. tutuklandı.

A+A-

"Eski Eser Tasarrufu” suçundan yargı süreci devam eden A.A.Q'dan aldığı sahte 50 Amerikan Doları’nı gece kulübünde kullanan İ.Z.S. tutuklandı. Her iki zanlı da mahkeme huzuruna çıkarıldı, alınması gereken ifadeler, aranmakta olan şahıslar olduğu belirtildi.

Sahte Para Tasarrufu, Tedavüle sürme ve Sahtekarlıkla Para Temini suçlarından tutuklanan zanlılar İ. Z. S.  ve A.A.Q. mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis, 6 Aralık tarihinde saat 21.20 raddelerinde Alayköy'de bir gece kulübünde, zanlı İ.Z.Z’nin tasarrufunda bulundurduğu sahte olduğuna inanılan 50 Amerikan Doları banknotu gece kulübüne giriş ücreti ödemek için kasada görevli personele 910 TL karşılığında bozdurup, tedavüle sürerek sahtekarlıkla para temin ettiği tespit edildiğini söyledi.

Polis, olayın 8 Aralık tarihinde kayıtlara geçtiğini ve aynı gün zanlı İ.Z.Z’nin tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Polis, zanlının mesele ile ilgili gönüllü ifade vererek konu parayı zanlı 2 A.A.Q'dan bozdurmak için aldığını itiraf ettiğini söyledi. Polis, aynı gün yapılan ileri soruşturmada zanlı 2’nin "Eski Eser Tasarrufu” suçundan ötürü Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde tutuklu olup aleyhinde 1 gün ek tutukluluk alındığının öğrenildiğini aktardı.

“Alınması gereken ifadeler, aranmakta olan şahıslar var”

Aynı gün konu şahıstan yapılan sorgulamada; parayı halen aranmakta olan başka bir şahıstan aldığını sözlü beyan ettiğini söyleyen Polis, mesele ile ilgili olarak tahkikatın yeni başlamış olup alınması gereken ifadeler, aranmakta olan şahıslar olduğunu da belirtti.

“Benzer meselelerle halen tutuklu olan zanlılarla bağlantıları araştırılacak”

Polis, ayrıca Girne'de ve Lefkoşa'da yakın tarihte sahte Amerikan Dolarları piyasaya sürülmüş olup benzer meselelerle halen tutuklu olan zanlıların mahkeme huzurunda bulunan zanlılarla bağlantısının araştırılabilmesi amacıyla 4 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

4 gün daha tutukluluk aldılar…

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlıların 4 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 973 defa okunmuştur
Etiketler : ,