1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tutuklu yargılanacak
Tutuklu yargılanacak

Tutuklu yargılanacak

Ünlü oyuncu Selçuk Yöntemi ve Almanya'da yaşayan Mehmet Ali Beldiran’ı dolandıran Y.T., aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Zanlı teminata talebiyle bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem'i ve Almanya'da yaşayan Mehmet Ali Beldiran’ı dolandıran Y.T., aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Zanlı teminata talebiyle bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Ömer Yavuz, emlakçıda çalışan zanlının,  Ağustos 2018- Ocak 2019 tarihleri arasında bir şirket tarafından yapımı tamamlanan 102 nolu daireyi satın alan ve yurt dışında yaşayan Mehmet Ali Beldiran’ın anlaşma yaptığı şirkete vermesi için hesabına gönderdiği olduğu 40.995 Euro nakit parayı ilgili şirkete teslim etmeyerek çaldığını söyledi.

Polis, zanlının kısa süre önce Arif Selçuk Yöntem’in parasını çaldığı gerekçesi ile tutuklandığını, olayın basına yansıması üzerine Almanya’da yaşayan Beldiran’ın haberleri görüp Kuzey Kıbrıs’a gelerek parasının çalındığına dair şikâyetçi olduğunu ifade etti.

Polis, 5 Mart tarihinde yapılan şikâyet üzerine zanlının gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldığını ve hakkında 5 gün tutukluluk emri alındığını söyledi. Soruşturmanın tamamlandığını, zanlının Beldiran’dan para istediğine ve aldığına dair kanıtlar tespit edildiğini belirten polis, benzer meseleden dolayı da zanlının daha önce tutuklandığını söyledi.

Polis, her iki meselede söz konusu olan para miktarının 650 bin TL olduğunu, zanlının yargılanması halinde hapis cezası alabileceğini ve kaçma ihtimali olduğunu belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti. Zanlının avukatı tutuklu yargıya itiraz ederek,  zanlının KKTC vatandaşı olduğunu, üç çocuğu ile burada yaşadığını ifade ederek, teminatla serbest bırakılmasını talep etti. Savunma zanlının eski eşi Mehmet Can’ın kefil tanık olarak dinletti. Mehmet Can, zanlının kaçmayacağını, buna emin olduğunu ve ona kefil olacağını söyledi.

Mahkeme, aktarılan tüm olguları değerlendirdikten sonra zanlının tutuklu yargılanmasına emir verdi. Zanlı yargılanıncaya kadar 2 ay süre ile cezaevine gönderildi.

 

 

Bu haber toplam 1870 defa okunmuştur
İlgili Haberler