1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Türkiye'den elektrik gündemimizde..."
"Türkiye'den elektrik gündemimizde..."

"Türkiye'den elektrik gündemimizde..."

“Türkiye’den suyu getirdiğimiz gibi elektriği de getireceğiz”

A+A-

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs görüşmelerinin, Rum-Yunan tarafının “ara” talebi nedeniyle Cenevre’de beşli konferansta kaldığını anımsatarak, görüşmelerin, Rum Meclisi’nin Enosis Plebisiti’nin yıldönümünün, okullarda düzenlenecek özel programlarla işlenmesi kararını geri çekmesinin ardından, Cenevre’de kaldığı yerden başlayabileceğini söyledi.

Liderler arasında önceki gün yapılan yemekli görüşmeye karşı çıktıklarını, Rumların Enosis kararını geri çekmeden, müzakere tarihi çıkmasının beklenemeyeceğini ifade eden Özgürgün, Rum Meclisi’nin aldığı kararı geri çekmeden görüşmelerin başlayamayacağını, bu konuda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Türkiye ile ortak kararları olduğunu söyledi.

MOBESE SON AŞAMADA

Hükümet uygulamalarına da değinen Başbakan Özgürgün, kendi bütçesini kullanan hükümetin önünü görebildiğini ve projelerini hayata geçirebilecek durumda olduğunu, projelerin başını önemli yol projelerinin oluşturduğunu, limanların da gündemde olduğunu, mobese sisteminde son aşamaya gelindiğini anlattı.

YASALAR HAZİRAN'A KADAR...

Başbakan Özgürgün, yapısal ve yasal dönüşümlerle ilgili Meclis’ten geçecek yasalar olduğunu, haziran sonuna kadar önemli yasaların hazırlanacağını belirterek, yeni cezaevi ile Lefkoşa ve İskele’de yeni hastanenin temellerinin yakın zamanda atılacağını söyledi.

TÜRKİYE’DEN ELEKTRİK

Türkiye’den elektrik getirilmesinin hükümetin gündeminde olduğunu ifade eden Özgürgün, Türkiye’den suyu getirdikleri gibi, kablo ile elektriği de getireceklerini, elektriğin gelmesi ile üretim maliyetlerinin düşeceğini ve elektriğin ucuzlayacağını kaydetti.
Türkiye’den gelen suyun tarımda da kullanılması için, konuyu TC Başbakanı Binali Yıldırım ile görüştüğünü ve Yıldırım’ın, Mesarya ve Güzelyurt sulama projesinin hayata geçmesi için gerekli talimatı verdiğini, bu konuda Türkiye ve KKTC’de çalışmaların başladığını açıkladı.
Hükümetin uyum içinde çalıştığını belirten Başbakan Özgürgün, halka hizmet odaklı çalıştıklarını, halkın da bunu beklediğini sözlerine ekledi.







 


 

 

Bu haber toplam 2824 defa okunmuştur
Etiketler : , ,