1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Turizmin değil rantın başkenti”
“Turizmin değil rantın başkenti”

“Turizmin değil rantın başkenti”

Girne İnisiyatifi, bölgedeki sorunlarla ilgili eylem yaptı, çeşitli pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı

A+A-

Girne İnisiyatifi, Girne’de yaşanmakta olan sorunlarla ilgili dün Hirondel Çemberi’nde eylem yaptı. Saat 18.00’de başlayan eylemde “Turizmin değil rantın başkenti”, “Peşkeşe karşı direniyoruz”, “Trafik akmıyor, yetkililer takmıyor”, Şimdi Girne’ye sahip çıkmanın tam zamanı” şeklinde pankartlar taşındı.

g1.jpg

Girne kenti içerisinde ve Girne’nin köylerinde devam eden plansız yapılaşmanın yaratmakta olduğu sorunlara dikkat çekilen eylem, bölge halkından destek gördü. Çember üzerinde toplanan kalabalık, sloganlarla mesaj verdi, yoldan geçen birçok araç sürücüsü de eylemcilere kornalarla destek iletti.

g2.jpg

Eylemde, Girne’de günün hemen her saatinde saatlerce beklemek zorunda kalınan bir trafik sistemi olduğu vurgulandı ve “Kazılmış, yamalanmış, sonra tekrar kazılıp yama üstüne yama yapılmış çukurlu yollar, her geçen gün kentin dokusunu bozmaya devam eden plansız yapılar, denizlerimize boşaltılan tonlarca atık su, kaçak olarak inşa edilip ısrar ve inatla yasal hale getirilmeye çalışılan yapılar… Bu Girne bizim Girne’miz değil" şeklinde konuşmalar yapıldı.

g3.jpg

Bu haber toplam 2570 defa okunmuştur
Etiketler :