1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Turizmde adım atılması kaçınılmaz”
“Turizmde adım atılması kaçınılmaz”

“Turizmde adım atılması kaçınılmaz”

CTP Milletvekili Şahiner, Yerel ve mahalli gelirlerin artırılmasının ve tasarrufa gidilmesinin ülke ekonomisi için önemli olduğunu belirtti. Şahiner, bu çerçevede turizmde gerekli adımların atılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

A+A-

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, “Turizm Teşvik Yasası” konusunda güncel konuşma yaptı. Yerel ve mahalli gelirlerin artırılmasının ve tasarrufa gidilmesinin ülke ekonomisi için önemli olduğunu ifade eden Şahiner, bu çerçevede ülke ekonomisinin lokomotif sektörü turizmde gerekli adımların atılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Şahiner, turizm sektöründen ülke ekonomisine gereken katkının gerçekten yansıyıp yansımadığının, bu alanda yatırım yapacak kişilere ne gibi imtiyazlar, destekler, teşvikler verildiğine iyice bakılması gerektiğini ifade ederek, yasa üzerinden değerlendirmeler yaptı.

Turizm yatırımına yönelik verilen araziler, krediler, inşaat ruhsatı muafiyeti, gümrük vergilerinden muafiyetler, vergi bağışlama, yerli üretimi destekleyecek adımların atılmamasının ülke ekonomisini olumsuz etkilediğini, devletin birçok alanda birçok alacağından feragat ettiğini ifade eden Şahiner, yasanın ivedi bir şekilde yeniden gözden geçirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur
Etiketler : , ,