1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Turistik T izni” yine gündemde
“Turistik T izni” yine gündemde

“Turistik T izni” yine gündemde

“Yasal düzenleme yapılana kadar Turistik T izni, İzin Kurulu’nda görüşülmeyecek dendi”, ancak yeni izin için RAPOR istendi…

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından ‘yasal düzenlemeler sonuçlanıncaya kadar görüşülmeyeceği’ açıklamasına rağmen Trafik Dairesi, Cenk Şeren ile eşi Diğdem Şeren’e ‘Turistik T’ izni için ilk adımı attı, müracaatçılar için RAPOR hazırlanmasını istedi.

Ayşe GÜLER

Taksicilerin sokağa dökülerek, eylem yapmalarına neden olan ‘Turistik T izinleriyle’ ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından ‘yasal düzenlemeler sonuçlanıncaya kadar görüşülmeyeceği’ açıklamasına rağmen Trafik Dairesi, UBP Mehmetçik Örgüt Başkanı olduğu öğrenilen Cenk Şeren ile eşi Diğdem Şeren’e ‘Turistik T’ izni için ilk adımı attı, müracaatçılar için RAPOR hazırlanmasını istedi.

ÇELEBİ: İŞLEMLER PROSEDÜR GEREĞİ… Karar bölgede tartışma yaratırken işlemlerin prosedür gereği yapıldığını ifade eden Trafik Dairesi Müdürü Nazmiye Çelebi ise turistik T izinlerinin görüşülmemesine yönelik karar alındığını ancak bu sürede yapılan başvurularla ilgili raporların hazırlanmasında hiçbir engelin bulunmadığını savundu.

Karar bölgede tartışma yaratırken, Trafik Dairesi Müdürü, İzin Kurulu Başkanı Yrd. Doç Dr Nazmiye Çelebi,  İskele Kaymakamlığı, Mehmetçik Belediyesi, Polis Genel Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü’ne yazı göndererek, İzin Kurulu tarafından incelenip, müracaatçı hakkında BİR KARARA VARILABİLMESİ için bilgi talep etti.

İşlemlerin prosedür gereği yapıldığını ifade eden Trafik Dairesi Müdürü Nazmiye Çelebi ise turistik T izinlerinin görüşülmemesine yönelik karar alındığını ancak bu sürede yapılan başvurularla ilgili raporların hazırlanmasında hiçbir engelin bulunmadığını savundu.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise, Trafik Dairesi İzin Kurulu’ndan belediyeye ‘araştırma yazısının’ geldiğini doğruladı, “Bu izinler ihtiyaç sahibi olan kişilere verilmesi gerekiyor. Üstelik yakın zamanda bu konu eyleme neden oldu. Bu kadar da olmaz” dedi.

izin.jpg

Bilgi istendi…

Gönderilen yazıda, bölgedeki yerleşim yerinin turistik araç sayısı, dilekçe sahibinin işi,  sosyal durumu ile ilgili bilgi istendi.

Aynı yazıda dilekçe sahibinin mevcut aracı olması halinde açıklayıcı bilgi, kamu görevlisi olup olmadığı, araç park yeri olup olmadığı, bölgenin turizm kapasitesi ve bölgenin mevcut araç sayısına göre fazlalığı/eksikliğine yönelik de bilgi talep edildi.

60 gün süre…

Müracaatçılara Turistik Minibüs işletme izni verilip, verilmeyeceği hususunda ayrıntılı bilgileri içeren raporun ise en geç 60 gün süre içerisinde Daire’ye ulaştırılmasını istendi.


Trafik Dairesi Müdürü Nazmiye Çelebi:
Raporların hazırlanmasında engel yok

Trafik Dairesi Müdürü Nazmiye Çelebi ise Turistik T izinlerinin görüşülmemesine yönelik karar alındığını ancak bu sürede yapılan başvurularla ilgili raporların hazırlanmasında hiçbir engelin bulunmadığını belirtti.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Çelebi, “ İnsanlar başvuru yapabilir. Biz bunları engelleyemeyiz” şeklinde konuştu.

İşlemlerin prosedür gereği yapıldığını ifade eden Çelebi, raporların gelmesinin 3 ayı bulduğunu kaydetti.

Çelebi, yasadaki gerekli düzenlemeleri Mayıs ayında ilgili kurumlara gönderdiklerini ifade ederek, şu andaki raporların 50/2000 sayılı yasaya göre yapıldığını yineledi.


Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli:
Belediyeden görüş istendi      

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Trafik Dairesi İzin Kurulu’ndan belediyeye ‘araştırma yazısının’ geldiğini doğruladı.

Sarıçizmeli, söz konusu yazının belediyeye Cuma günü ulaştığını, prosedür nedeniyle de belediyeden görüş istendiğini ifade etti.

Konuyla ilgili yakın zamanda eylem yapıldığını da hatırlatan Sarıçizmeli, eylem sonrası ilk kez böyle bir yazının belediyeye ulaştığını da dile getirdi.

Sarıçizmeli, Turistik T izni almak için müracaatta bulunan isimlerin çalıştığını, ekonomik durumlarının da iyi olduğunu ifade ederek, “İhtiyaç sahibi olan kişilere verilmesi gerekiyor. Üstelik yakın zamanda bu konu eyleme neden oldu. Bu kadar da olmaz” dedi.


 

NE KARARI ALINMIŞTI?

‘Yasal düzenleme yapılana kadar Turistik T izinleri görüşülmesin’ kararı…

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün talebi üzerine, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı İzin Kurulu, tek gündem maddesini görüşmek üzere toplanarak, turistik izinler konusunda bir dizi kararlar alınmıştı.

2007 tarihi itibari ile İzin Kurulu tarafından verilmeye başlanan Turistik T (9+1) izinlerin, yasalar tahtında verilmesinin herhangi bir engeli söz konusu olmamasına karşın, işletme izinlerinin dışında kullanılması nedeniyle, ortaya çıkan haksız rekabeti önlemek amacı ile Bakan Dürüst’ün talimatı doğrultusunda toplanan İzin Kurulu prensip kararı alarak, Turistik T (9+1) izinlerinin, yasal düzenlemeler sonuçlanıncaya kadar görüşülmemesi kararını alınmıştı.

Aynı izin Kurulu toplantısında, söz konusu izinler ile ilgili olarak da etkin denetim yapılması ve koltuk sayısında (9+1) yasalara aykırı şekilde azaltmaya giden işletmelerin ya da kişilerin izinlerinin iptal edileceği, araçlara da Polis tarafından el konulacağı kararı verilmişti.

İzin Kurulu toplantısında ayrıca, Turistik T (9+1) izinleri ile ilgili olarak Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan yasal düzenlemelerin, tamamlanarak Cumhuriyet Meclisi’ne sunulması ve en kısa süre içerisinde yasallaşması konusunda da karar üretilmişti.

Bu haber toplam 3842 defa okunmuştur
Etiketler : , ,