1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Tüm personele PCR, temaslı öğrencilere de test yapılıyor"
"Tüm personele PCR, temaslı öğrencilere de test yapılıyor"

"Tüm personele PCR, temaslı öğrencilere de test yapılıyor"

Yarı zamanlı olarak Artı Eğitim Merkezi'nde görev alan iki öğretmenin testinin karantinada pozitife dönüştüğü açıklandı.

A+A-

Yarı zamanlı olarak Artı Eğitim Merkezi'nde görev alan iki öğretmenin testinin karantinada pozitife dönüştüğü açıklandı.

Öğretmenlerin dış kaynaklı olarak COVID 19'a yakalanması üzerine Artı Eğitim'de eğitim bir haftalığına durduruldu, önlemler uygulamaya girdi.

Önlem amaçlı 28 Aralık-3 Ocak arasında eğitime ara veren Artı Eğitim'de tüm personele PCR testi yapılıyor.

Artı Eğitim Merkezi'nden yapılan açıklamada "Bu haber üzerine, tüm personelimizi ve temaslı öğrencilerimizi PCR testi yaptırmak için hastaneye yönlendirmiş bulunuyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca öğretmenlerin temaslı olarak karantinada pozitife döndüğü belirtilirken virüsün dış kaynaklı olduğu ifade edildi.

Açıklamada "Bu durumda, 5. sınıf öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin de TEMASLI OLMA İHTİMALİNE KARŞIN K.Kaymaklı şubemizi 28 Aralık 2020 – 3 Ocak 2021 tarihleri arasında tedbir amaçlı kapatma kararı almış bulunuyoruz. Eğitimimize 4 Ocak 2021 P.tesi günü yeniden başlayacağımızı duyururuz" denildi.

 

İŞTE ARTI EĞİTİM AÇIKLAMASI:

Bugün (27-12-2020) öğleden sonra almış olduğumuz habere göre, kurumumuzun Lefkoşa Köşklüçiftlik Şubesinde görev yapan yarı zamanlı iki öğretmeniz, temaslı olarak karantinada pozitife dönüşmüştür. Öğretmenlerimiz, dış kaynaklı maruz kaldıkları bu durum üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından derhal karantinaya alınmışlardır. Yaşanan bu durum karşısında bizler de tüm personelimize an itibarı ile PCR testi yaptırmış bulunmaktayız. Virüse yakalanmış öğretmenlerimizin direkt temaslısı olan öğrencilerimizi ve onların ailelerini de tıpkı personelimiz gibi PCR testi yaptırmak üzere yönlendirmiş bulunuyoruz. Almış olduğumuz bu tedbirlere ek olarak, temaslı olma ihtimaline karşı Lefkoşa’daki şubelerimizi bir haftalığına (28 Aralık 2020 – 3 Ocak 2021) kapatmış bulunuyoruz. Derslerimize, 4 Ocak 2021 Pazartesi günü yeniden başlayacağımızı bildirir, virüse yakalanan öğretmenlerimize acil şifalar dileriz.

 

Artı Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu ise ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve son günlerde de ülkemizde vakaların artmasıyla hemen hemen her yere yayılan Covid19 virüsü, dışardan bağlantılı bir şekilde bugün (27-12-2020) kurumumuzun kapısını da çalmıştır

Dıştan bize destek veren ve Lefkoşa Köşklüçiftlik Şubemizde görev yapan iki öğretmenimizin (4. sınıflarda ve 2. sınıflarda) pozitif olduğunu bugün öğleden sonra üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Yaşanan bu gelişmenin ardından, haberi alır almaz tüm öğretmenlerimizi ve çalışanlarımızı PCR testi için ilgili merkezlere yönlendirmiş bulunmaktayız. Birçok öğretmenimiz, şu ana kadar testini yapmıştır veya an itibariyle yapmak için beklemektedir.

Gerekli bilgilendirmeyi de velilerimize mesaj olarak yolladık. Ayrıca, Artı Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu olarak, virüsün yayılma ihtimaline karşı, 28 Aralık 2020 - 3 Ocak 2021 tarihleri arasında bir hafta süreyle dershanemizin Lefkoşa’daki şubelerini kapatma kararı almış bulunmaktayız. 5. sınıf bölümümüz (K.Kaymaklı Şubesi) ayrı olmasına rağmen ve orada herhangi bir vakaya rastlanmamasına rağmen 5. sınıf bölümümüzü de yukarda belirtilen tarihlerde tedbir amaçlı kapatma kararı aldığımızı kamuoyuna duyururuz. (Dershanemizin İdare ve Muhasebe bölümleri bu süre içinde açık olacaktır.)

 

BUGÜNKÜ DENEME SINAVIMIZDA PROBLEM YOK:

Ayrıca, bugün yapılan ada geneli deneme sınavımızda hijyen, maske ve mesafe kurallarına en yüksek düzeyde dikkat edildiğini, söz konusu pozitif öğretmelerimizin SINAVDA GÖREVLİ OLMADIKLARINI da kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Biliyoruz ki bu virüs, birçok kapıyı çalmıştır ve çalmaya da devam edecektir. Bilgi kirliliğini ve panik durumunu önlemek amaçlı bilgi paylaşımı bizler için çok önemlidir. Bu sebeple, tüm velilerimiz, öğrencilerimizin sınıf veya danışman öğretmenlerinden bilgi alabilirler. Bizler, bugüne kadar hijyen, maske ve mesafe konularına en üst seviyede önem verirken bir yandan da Sağlık Üst Komitesinin almış olduğu her kararı, detaylı olarak uygulamış bir kurumuz.

Kurumumuza birçok okuldan öğrenci geldiği için ve kurumumuzun yapısı dış kaynaklı etkilere açık olduğu için karşılaştığımız bugünkü durum, ne yazık ki eğitim ve öğretimimizi kısa bir süreliğine de olsa etkilemiştir. Aksayan eğitim ve öğretim sürecimizi en kısa zamanda telafi edeceğimizi kamuoyuna ve sevgili öğrencilerimize bildirirken, şu anda karantinada bulunan sevgili öğretmenlerimize de acil şifalar dileriz.

Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle...

ARTI EĞİTİM MERKEZİ YÖNETİM KURULU”

Bu haber toplam 5042 defa okunmuştur