1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Töre’den ‘Eşcinsellikle’ ilgili ‘yanlış yaşam biçimi’ yorumu!..
Töre’den ‘Eşcinsellikle’ ilgili ‘yanlış yaşam biçimi’ yorumu!..

Töre’den ‘Eşcinsellikle’ ilgili ‘yanlış yaşam biçimi’ yorumu!..

Meclis Genel Kurulu’nda araştırma raporları görüşülürken Kürsü’ye gelen UBP Milletvekili Zorlu Töre’nin ifadeleri tartışma yarattı.

A+A-

Meltem SONAY

 

Meclis Genel Kurulu’nda araştırma raporları görüşülürken Kürsü’ye gelen UBP Milletvekili Zorlu Töre’nin ifadeleri tartışma yarattı.

Zorlu Töre, ‘cinsel eğilimlerin’ sürekli Meclis Kürsüsü’ne getirilmesini doğru bulmadığını ifade etti. Bunun ailevi yapımıza da uygun olmadığını savundu.

Eşcinsellikle ilgili ‘yanlış yaşam biçimi’ ifadelerini kullanan Zorlu Töre’nin ifadeleri Meclis Genel Kurulu’nda bulunan milletvekillerinin tepkisiyle karşılandı.

Töre, “Bir anne, baba evladının, ya da bir kişi eşinin eşcinsel olmasını istemez” ifadelerini kullandı.

 

Çeler: “Ciddi bir eğitim eksikliği olduğunu düşünüyorum”

Zeki Çeler, ‘Siz böyle biri olamazsınız. Siz doktorların, uzmanların psikologların anlattıklarını duymamış biri olamazsınız, göz ardı ediyor da olamazsınız’ şeklinde konuştu, Zorlu Töre’nin ifadeleriyle ilgili duyduğu şaşkınlığı dile getirdi.

“Partiler milletvekilleri seçmeden önce adaylıkta sınav mı yapmalıdır bilemiyorum” diyen Çeler,  'Homofobik yaklaşıma' işaret etti, çıkıp bunların anlatılmasının çok üzücü olduğunu kaydeden Zeki Çeler, bu tür söylemlerin hiç kimseye yakışmadığı görüşünü belirtti.

Bu konuda büyük bir eğitim eksikliği olduğu düşüncesini belirten Çeler,  Töre’ye partisindeki milletvekili arkadaşları ile konuşmasını da önerdi.

Özdenefe: “Esefle kınıyorum”

Sayın Zorlu Töre’nin açıklamasını esefle kınadığını belirten Fazilet Özdenefe, özür borçlu olduğunu kaydetti.

Özdenefe, “LGBTİ çocuklarla ilgili okullardaki farkındalıktan bahsederken konu fıtrara, cinselliğe, dine, uygun olmamaya geldi.

Beğenemediğiniz şeyleri hastalık ilan ederek olacak işler değildir bunlar. Bu konu böyle tartışılmamalıdır”.

Bu haber toplam 6851 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler