1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Tiyatronun Sınır İhlali” Eylence’deydi
“Tiyatronun Sınır İhlali” Eylence’deydi

“Tiyatronun Sınır İhlali” Eylence’deydi

Yaşar Ersoy ve Kostas Kafkaridis’in kaleme aldığı “Tiyatronun Sınır İhlali” Lefkoşa’nın güneyinde Eylence bölgesinde Atlas Derneği binasında gerçekleştirildi.

A+A-

 

Yaşar Ersoy ve Kostas Kafkaridis’in kaleme aldığı ve Khora Yayınlarından Türkçe ve Rumca çıkan “Tiyatronun Sınır İhlali” kitabının tanıtım etkinliği 15 Mayıs Pazartesi akşamı Lefkoşa’nın güneyinde Eylence bölgesinde Atlas Derneği binasında gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen etkinlikte yazarların yanı sıra gazeteci Hasan Kahvecioğlu, kitabın çevirmeni Maria Siakalli, Kıbrıs Gazeteciler Birliği Başkanı Yorgos Frangos da birer konuşma yaptı. Etkinlikte selamlamam konuşmasını ise ev sahibi olarak AKEL Lefkoşa İlçe Sekreteri Hristos Hristofisidis gerçekleştirdi.

Yoğun bir katılımın gözlemlendiği etkinlikte, konuşmacılar kitabın ve kitaba konu olan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ile Satirgo tiyatrosunun sınırları ihlal eden 30 yıllık ortaklığının Kıbrıs’ta barış mücadelesine olan katkılarına vurgu yaptı. Sanatın ve özel olarak da tiyatronun toplumu dönüştürmek konusunda önemine de değinilen etkinlikte sorgulayan, protest tiyatro anlayışının yerleşmesinde Lefkoşa Belediye Tiyatro’nun önemine de işaret edildi. Kitabın çevirmeni Maria Siakalli kendisinin kitaptan pek çok bilgi edindiğinin genç kuşak okurlar tarafından okunmasının adamız genelinde barış mücadelesine katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Bölge belediye başkanının, AKEL ve PEO’dan yetkililerin de katıldığı gözlenen etkinlik, katılımcıların kitaplarını yazarlara imzalatması ve gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.

 

 

Bu haber toplam 2189 defa okunmuştur
Etiketler : ,