1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Tiyatronun eylülüne dair her şey
Tiyatronun eylülüne dair her şey

Tiyatronun eylülüne dair her şey

15. Kıbrıs Tiyatro Festivali7 Eylül – 3 Ekim

A+A-

Güneşin Sofrasında– Dostlar Tiyatrosu 
7 Eylül  Perşembe –  / 20.30

Vanya, Sonya, Maşa ve Spike – Tiyatro Pera 
11 Eylül Pazartesi / 20:30


Akciğer – Tiyatro İn
13 Eylül Çarşamba / 20:30


Hedwig ve Angry Inch – Kazan Dairesi
15 Eylül Cuma / 20:30


Macbeth - İBBŞT
18 Eylül Pazartesi /  19 Eylül Salı / 20:30 


Hayal-i Temsil - İBBŞT
22 Eylül Cuma / 20:30


Terör – Sahne Ankara
26 Eylül Salı / 20:30


Gülünç Karanlık – Bakırköy Belediye Tiyatrosu
28 Eylül Perşembe / 20:30

Sınır – Tiyatro 28
30 Eylül Cumartesi /  Lefkoşa Belediye Tiyatrosu 17.00 / 20.30


Muallak – Bitiyatro
3 Ekim Salı  / 20:30

Sponsorlar:

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sunduğu 15. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde platin sponsorlar; , KT. Petrolleri ve Cyprus XP Group, Salon Sponsoru; YDÜ AKKM, Teknoloji ve İletişim sponsor; Telsim Vodafone Grup Şirketi, Gümüş sponsor; Lefkoşa Belediye Çalışanları Tasarruf Kooperatifi Ltd., katkıda bulunanlar ise, Golden Tulip Otel ve Cookies Bake Shop’dur.

Bilet Satışı 14 Ağustos Pazartesi başlıyor..

Festivaldeki oyunlar, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Tiyatro 28’in “Sınır” oyunu ise Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

YDÜ AKKM’deki oyunlarımız saat 20.30 da, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndaki “Sınır” oyunumuz ise saat  17.00 ve 20.30 da sahnelenecektir.

Biletler, www.biletinial.com  adresinden ayrıca Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan temin  edilebilir.

Telefon 22 78 782


img_7755.jpg


7 EYLÜL PER 20:30 YDÜ AKKM
Güneşin Sofrasında
DOSTLAR TİyatroSU

 

keyifli bir müzikal söyleşi


Nazım Hikmet ile Bertolt Brecht. XX. yüzyıl edebiyatının bu iki doruk noktasını Genco Erkal keyifli bir müzikal söyleşide bir araya getiriyor. İnsan zekâsı için ziyafet sayılacak bu mizah yüklü, aynı zamanda vurucu kapışmada Tülay Günal ve Genco Erkal, dünyanın hali pürmelalini, baskıyı, zorbalığı, adaleti, savaşı, barışı, hapisliği, vatan hasretini, kısaca yaşamaya dair her şeyi tartışıp, daha  adil ve paylaşımcı bir dünyaya duyulan özlemi dile getiriyorlar.

90 dk, tek perde, +12


 

11 EYLÜL PZT 20:30 YDÜ AKKM
Vanya, Sonya, Maşa ve SpIke
Tİyatro PERA

 

Zeki bir komedinin hüzünle buluşması


Yazar, Çehov oyunlarına göndermeler yaparak günümüzde, ABD’de küçük bir kasabada geçen, özgün bir öykü oluşturur. Vanya ve evlatlık kardeşi Sonya, yaşamlarını hiç çalışmadan, kardeşleri Maşa’ya ait bir evde ve onun desteğiyle sürdürmektedirler. Maşa ünlü bir sinema oyuncusudur ve genç sevgilisi Spike ile eve gelir. Olaylar, bilici hizmetçi Kassandra ve Nina adlı komşu kızın dâhil olmasıyla gelişir. Adlarının Çehov kahramanlarından olması, yazgılarını da belirlemiştir sanki. Taşra yaşamının umutsuzluğu, modern insanın yalnızlığı ve zeki bir komedinin hüzünle buluştuğu bir yorum…

150 dk, İKİ perde, +12


 

13 EYLÜL ÇAR 20:30 YDÜ AKKM
akciğer
Tİyatro İN

 

yaşam ve ölüm karşıtlığında bir kara komedi


Akciğer, bir gerçeği görmek ve görmezden gelmek arasında bir ileri, bir geri gidip gelen çaresiz bir çifte kara komedinin kumaşını dokuyor. İklim değişikliği eşiğindeki bir dünyada, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan insanoğlunun o büyük sorusunu, ironik bir klişe ile soruyor: “Çocuk yapmalı mı yapmamalı mı? İşte bütün mesele bu!”

90 dk, TEK perde, +12
 


hvai-2.jpg

 


15 EYLÜL CUM 20:30 YDÜ AKKM
Hedwig ve Angry Inch
KAZAN DAİRESİ

 

dünyaca ünlü bir rock müzikali
 

Doğu Berlin’de yaşayan Hansel’in iki hayali vardır; rock yıldızı olmak ve öteki yarısını bulmak. Amerikalı bir askere aşık olunca ameliyatla cinsiyet değiştirmeyi kabul eder ama operasyon beklediği gibi sonuçlanmaz ve “bir ‘inch’ et öbeği” ile ortada kalır. Adını Hedwig olarak değiştirir ve Amerika’ya kaçar. Dindar genç şarkıcı Tommy’ye aşık olur. Tommy, onun şarkılarını kendine mal edip şöhrete adım atınca, Hedwig kendi kurduğu grupla onu gölge gibi izlemeye başlar... Ünlü şarkıcı Tommy Gnosis’in peşinden tüm dünyayı turlayan Hedwig’in yolu bu sefer İstanbul’a düşer.

105 dk, İKİ perde, +14


macbeth.jpg

 


18-19 EYLÜL PZT-SAL 20:30 YDÜ AKKM
MACBETH
İSTANBUL ŞEHİR TİYATROLARI

 

“İyi kötüdür, kötü de iyi” W.Shakespeare

Herkes tarafından iyi bir savaşçı ve iyi bir insan olarak bilinen Macbeth, savaş sonrası yurduna dönerken karşılaştığı cadılardan gelecekte kral olacağını öğrenir. Bu kehanet, Macbeth’in içindeki kötü tutkuları harekete geçirir ve sonunu hazırlar. Kukla ve dramatik oyunculuğun iç içe geçtiği bu uyarlamada Macbeth sürrealist bir yorumla seyirci karşısına çıkıyor.

75 dk, TEK perde, +12



22 EYLÜL CUM 20:30 YDÜ AKKM
HAYAL-İ TEMSİL
İSTANBUL ŞEHİR TİYATROLARI


Tiyatro, hayat ve hayal arasında bir köprüdür

Eski makyör Dikran Efendi’nin; hayalle hatırayı iç içe geçiren masalı; sahnenin ‘ilk kadın’ları Afife Jale ve Bedia Muvahhit’i çocuklukları, aşkları, tutkularıyla, ilk kez seyirci karşısına çıktıkları sahnede, Darülbedayi sahnesinde bir araya getiriyor.

150 dk, İKİ perde, +12


teror.jpg

26 EYLÜL SAL 20:30 YDÜ AKKM
Terör
sahne ankara

 

Karar, jüri görevini üstlenenseyircilerin oylaması ile belirlenecektir

Sahne: Mahkeme salonu. Jüri: Seyirciler.

7 ay önce bir Lufthansa uçağı, 164 yolcusu ile kaçırılmıştır. Uçağı kaçıran terörist, 70.000 kişinin Almanya-İngiltere futbol maçını izlediği Münih Stadyumuna düşürmeyi planlamaktadır. Uçuşa müdahale etme durumundaki savaş jet pilotu Binbaşı, kendini emirlere karşı gelmek zorunda hisseder. Uçaktaki 164 kişinin hayatı ile stadyumdaki 70.000 kişinin hayatı arasında bir seçim yapması kaçınılmazdır. Zaman daralmaktadır. Emirlere rağmen kararını verir ve uygular. Yargılama eşine az rastlanır bir ustalıkla, heyecan verici ayrıntılarla seyircinin önünde gerçekleşir. Karar, jüri görevini üstlenen seyircilerin oylaması ile belirlenecektir.

90 dk, İKİ perde, +12


 

28 EYLÜL PER 20:30 YDÜ AKKM
gülünç karanlık
BAKIRköy BELEDİYE TİYATROSU

karanlığı öteki tarafta değil kendinde ara,  hem de gülünç bir şekilde

Afganistan’ın gerçekte var olmayan yağmur ormanlarında, tekinsiz başlayan, farklı yazgıların buluşmasıyla giderek gülünç hale gelen bir yolculuk. Gizli bir görev için Afganistan’da bulunan iki Alman askerin peşinden giden oyun, Somalili bir korsanın savunmasıyla başlıyor. Az gelişmiş ile ‘çok gelişmiş’ arasında yaşanan karşılaşmalar, yakından bildiğimiz ve tanıklık ettiğimiz, Vietnam’dan 11 Eylül’e uzanan bir utanç tarihini ortaya koyuyor. Batı’nın sömürgeci, her yere ‘demokrasi ve medeniyet götüren’ ve bu uğurda barbarlaşan karakterini yansıtan Lotz, hikâyeyi kara mizahi öğelerle donatarak gülünç bir hale getirirken eleştirel ve etkileyici bir üslubu da koruyor.

120 dk, TEK perde, +16

 



30 EYLÜL CMT 17:00 ve 20:30 LBT SALONU
TİYATRO 28

Hiç bilinmeyen ülkelerin, hiç bilinmeyen insanlarının, hiç bilinmeyen öyküsü

Bilinmeyen bir yerde, sınır komşusu bilinmeyen iki ülke; Nevinya ve Sevinya. Bilinmeyen bir nedenle birbirine düşman. İki ülkenin sınırını, adları bile bilinmeyen çocuklar rahat uyusun diye bekleyen, bilinmeyen iki asker; Yuan ve Mati. Yalnızca ikisinin bulunduğu bu bölgede bilinmeyen bir nedenle arkadaş oluverirler. Ama ya iki ülke arasında bilinmeyen bir nedenle savaş çıkarsa? Yuan ve Mati birbirine kurşun sıkar mı? Budur işte bilinmeyen. Muzaffer İzgü’nün acılı-gülünç kaleminden hiç bilinmeyen ülkelerin, hiç bilinmeyen insanlarının, hiç bilinmeyen öyküsü. Belki de çok iyi bilinen... Kim bilir? 

70 dk, tek perde, +12


 

3 EKİM SAL 20:30 YDÜ AKKM
muallak
bİTİyatro

Sen, SEN değilken, ben, BEN değilken biz nasıl BİZ olabiliriz?

Her role uygun masklar taşıyoruz yanımızda. Hangi role ihtiyaç duyuyorsak o oluyoruz. Patronumuza ayrı ailemize farklı arkadaşlarımıza ise daha farklı bir tarife uyguluyoruz. Bir tek kendimiz olamıyoruz belki de. Kendi tutarsız dünyamız içinde öylesine tutarlıyız ki yanılsamalarla geçen ömrümüz boyunca bir o yana bir bu yana savrulup duruyoruz.

90 dk, tek perde, +12

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4984 defa okunmuştur
İlgili Haberler