1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TIR dorsesinden trajedi çıktı: 33 mülteci
TIR dorsesinden trajedi çıktı: 33 mülteci

TIR dorsesinden trajedi çıktı: 33 mülteci

Mağusa Limanı’na Via Famagusta isimli gemi ile gelen bir tırda 33 mülteci tespit edildi.

A+A-

İskele Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları ihbar üzerine bu sabah Mağusa Limanı’nda operasyon düzenledi. İskele Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Suriye uyruklu 33 mülteci tuvalet kâğıdı yüklü TIR dorsesi içerisinde tespit edildi.

Tuvalet kağıtları arasında yolculuk…

Mersin Limanından dün sabah bir yük gemisi ile Mağusa Limanı’na gelecek olan 01 ACE 427 plakalı TIR aracın  01 AAN 070 plakalı dorsesinde 33 kaçak göçmen olduğu yönünde ihbar alan İskele Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastı. Geminin Mağusa Limanı’na gelmesiyle birlikte operasyona başlayan İskele Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ile operasyona katılan Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri içerisinde kaçak göçmen olan TIR aracı gemiden çıkardı. TIR araçta yüklü bulunan tuvalet kağıtlarını boşaltan ekipler, tuvalet kağıtları arasında Suriye uyruklu 33 mülteci tespit etti. TIR araçtan indirilen 33 mültecinin 2’si limana gelen ambulansla Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, diğer mülteciler ve TIR şoförü M.G. ise gözaltına alınarak Mağusa Liman Karakolu’na götürüldü ve ifadeleri alındı.

mm-064.jpg

m2-055.jpg

tt-037.jpg

m3-025.jpg

m1-074.jpg

TIR şoförü ile 2 mülteci mahkemeye çıkarıldı…

TIR şoförü M.G. ile 2 mülteci olan zanlı A.H.A. ve H.J. bugün öğleden sonra “Yetkili makamdan izinsiz KKTC’ye giriş yapmak suçunu işlemeye teşebbüs etme” suçuyla ilgili olarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. Mahkemeye çıkarılan zanlı M. G. ile yasa dışı yollardan KKTC’ye giriş yapmayı organize ettikleri iddia edilen zanlı A.H.A. ve H.J. aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi. Diğer mültecilerin ise Türkiye’ye geri gönderilmesi bekleniyor.

zan.jpg

 

 

Bu haber toplam 8048 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler