1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Tezgahımız emek dokuduğumuz gelecek”
“Tezgahımız emek dokuduğumuz gelecek”

“Tezgahımız emek dokuduğumuz gelecek”

CTP-BG Kadın Örgütü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde “3. Emekçi Kadınlar Panayırı” düzenledi.

A+A-

Didem MENTEŞ


Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) Kadın Örgütü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri çerçevesinde “3. Emekçi Kadınlar Panayırı” düzenledi. Girne Barış Parkı’nda düzenlenen etkinlik dün saat 10.00’da başlayarak 18.00’e kadar devam etti.
Etkinliğe, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy, CTP-BG Merkez Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın, CTP-BG Girne Kadın Örgütü Başkanı Özay Kalyoncu yanında birçok üye ve vatandaşlar katıldı.
Panayırda: Kıbrıs’a öz yiyecekler ve tatlılar, çeşitli el işleri, aksesuvar stantları yanında kıyafet ve çeşitli malzemelerden oluşan stantlar yer aldı. Birçok sanatçının şiir ve şarkılarıyla destek verdiği etkinlikte, fotoğraf sergisi, seramik çalışmaları da yer aldı. Ayrıca çocuklara yönelik boyamalar, müzik etkinlikleri, palyanço gösterileri ve birçok oyun aletleri kurularak çeşitli oyunlar düzenlendi.

Kalyoncu: “Eşitlikçi barış içinde bir dünya inşa edelim”
çılış müziği ile başlayan etkinlik, konuşmalarla devam etti. İlk konuşmayı yapan CTP-BG Girne Kadın Örgütü Başkanı Özay Kalyoncu, kadınları farklıkların bütün hak ve özgürlüklerin saygı gördüğü, eşitlikçi barış içinde bir dünya inşa etmeye çağırdı. Kalyoncu, ilk kez kadınların el emeği, göz nurunu değerlendirme için olanak sağlama fikriyle yola çıktıklarında, pazardan öte keyif verici, geliştirici, kültürümüzü yaşatan dayanışmayı ve üretkenliği teşvik eden bir etkinlik yapmak için yola çıktıklarını aktardı. İlk iki etkinliğin bu anlamda büyük ilgi uyandırdığını aktaran Kalyoncu, bunun kadın örgütü olarak temel motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çekti. Özay Kalyoncu, Başta Girne Belediyesi olmak üzere tüm sivil toplum örgütleri, sanatçılara, emekçi kadınlara ve katılımcılara teşekkür etti.
Kalyoncu, tüm kadın ve erkeklere seslenerek; “Gelin barış, özgürlük ve dayanışmave adalete dayalı ilişkiler geliştirereki, dünyayı dönüştürmek ve toplumsal yapıları radikal bir şekilde değiştirmek için bireysel ve kolektif olarak kendi güçlerimizi gösterelim. Gelin önce kendi evimizde, yakın çevremiz ve topraklarımız üzerinde olmak üzere, farklıkların bütün hak ve özgürlüklerin saygı gördüğü, eşitlikçi barış içinde bir dünya inşa edelim. Bizler CTP Kadın Örgütü olarak bu yeni dünyanın yaratıcıları arasında olma konusunda kararlıyız” dedi.

Aygın: “Daha kazanılması gereken eşitlikler var”
Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ise konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerine başladı. Aygın, kadınların tarih boyunca verdiği mücadelede eşitlik konusunda birçok kazanımlar elde etmesine rağmen, henüz kazanılmış olmadığını aktardı. Ülkemizdeki kadın hareketlerinin dünya kadın hareketinin bir parçası olarak bu mücadelede yer aldığına değinen Sümer Aygın, tüm kadınları ayrı ayrı kutlayarak mücadelelerinde başarıya ulaşmalarını temenni etti. Girne Belediye Başkanı Aygın, belediye olarak CTP-BG Girne Kadın Örgütü’ne özelde verdikleri desteği Kıbrıs’taki tüm kadın örgütlerine vermekten çekinmediklerini vurgulayarak, panayırı düzenleyen kadın örgütüne teşekkür etti.

Sorakın: “Kadınlar çağdaş ve gelişen ülkelerin temel dokusudur”
Aygın ardında CTP Merkez Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın bir konuşma yaptı. Sorakın, 8 Mart’ın tüm dünyada kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelelerinin simgesi olduğunu vurgulayarak, bu uzun soluklu mücadelenin günümüz koşullarında şekillenerek devam etmekte olduğunu dile getirdi. “Kadınlar çağdaş ve gelişen ülkelerin temel dokusudur” diyen Sorakın, bir toplumun gelişmesindeki ilerleme kadına verdiği değer ve ona duyduğu saygı sağlandığını belirtti. Sibel Sorakın, “Nüfusun değil hayatın da yarısı olan kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olması gerekirken ne yazık ki ülkemizde kadınlarımız hak ettiğimiz noktada değildir. Bu engelin aşılması için CTP-BG Kadın Örgütü olarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hakları temelinde adil bir sistemin topluma kazandırılması yönünde mücadelemizi sürdürüyoruz. Böyle bir sistemi geliştirmek için kadın erkek birlikte hareket etmeliyiz. Farkındalığın sağlanması konusundaki çalışmalarımızı artırırak toplum geneline yaymalıyız” dedi.
Son olarak da CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy bir konuşma yaparak, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadın emekçilerinin dünyadaki yeri ve önemine dikkat çekti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLA

Bu haber toplam 1298 defa okunmuştur