1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Terör bir kez daha kınandı
Terör bir kez daha kınandı

Terör bir kez daha kınandı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Hüseyin Özgürgün Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, İstanbul Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İstanbul'daki terör saldırısı ile ilgili  başsağlığı ve kınama mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı mesajında şöyle dedi:

"İstanbul 2017'ye yine terörle girdi ne yazık. Gece kulübünde masum insanlara yapılan vahşi saldırıyı kınıyoruz. Yaşamını yitirenlerin yakınlarının acısını paylaşıyor, Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz."

-------------

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Denktaş yayımladığı mesajda, “Kaos oluşturmak ve huzuru bozmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacak, Anadolu halkının birliği bu hain saldırıları bertaraf edecek” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş, birçok insanın barış,  huzur ve istikrar umuduyla girdiği yeni yılın ilk dakikalarında, masum halkı hedef alan bu hain saldırının, Kıbrıs Türk halkını da derinden yaraladığını kaydederek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ve Anadolu halkına başsağlığı diledi.

-------------

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle mesaj yayımladı.

Siber mesajında, “Yeni yıla sevdikleri ile eğlenerek girmek isteyen masum insanlara yapılan insanlık dışı vahşi terör saldırısı ile birçok insan yaşamlarını yitirirken, onlarca insanın yaralanması bizleri bir kez daha derinden üzmüştür. Yeni bir yıla barış ve birliktelik mesajları ile girmeyi arzulayan bir çok insanın umutlarını yıkmak ve kaos yaratmak isteyen bu köhne düşüncelerin bir an önce son bulması hepimizin ortak arzusudur” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Siber, saldırıda yaşamlarını kaybedenlere tanrıdan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

-------------

Başbakan Hüseyin Özgürgün, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle mesaj yayımladı.

“İstanbul'da bir eğlence mekanında yılbaşı kutlaması yapan insanlara yönelik alçakça yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyorum” diyen Başbakan Özgürgün, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yeni yılın ilk günü yapılan bu alçak terör saldırısıyla Türk halkının birliği, Türkiye ve insanlık hedef alınmıştır. Türk halkı, oynanan oyunların farkındadır ve moralini bozmadan, birlik beraberlik içinde daha da kenetlenecektir.

Terör her nereden ve kimden ne şekilde gelirse gelsin insanlık suçudur. Türk halkının huzurunu ve birliğini hedef alan her türlü terör saldırısı, büyük Türk Milleti’nin dirayetli duruşuyla hedefine asla ulaşamayacaktır.

Yeni yılın ilk günü İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı, Kıbrıs Türk halkını da derinden üzmüştür. Menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim.”

Bu haber toplam 1911 defa okunmuştur