1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Teknik komite oluşturulacak"
Teknik komite oluşturulacak

"Teknik komite oluşturulacak"

Bakan Harmancı’nın önerisiyle, “mimari mirası ve noksan değerlerini listelemek, röleve projelerini hazırlamak” amacıyla teknik bir komite oluşturuluyor.

A+A-

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı’nın önerisiyle, “mimari mirası ve noksan değerlerini listelemek, röleve projelerini hazırlamak” amacıyla teknik bir komite oluşturuluyor.
Komitede, Mimarlar Odası Akademik Kurulu, Mimarlar Odası Yönetimi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Röleve ve Restorasyon Şubesi, Bölge Şube Amirlikleri ve Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan temsilcileri yer alacak.
Odadan yapılan açıklamaya ve bakanlıktan alınan bilgiye göre, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt Şube Amirleri Gözem Soytürk, Elif Karaca ve Emine Sivri ile birlikte Kıbrıs Türk Mimarlar Odası’nı ziyaret etti.
Harmancı, ziyarette Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge, Yönetim Kurulu üyeleri Türker Aktaç ve Erçim Uluğ ile ülkedeki üniversitelerin mimarlık bölümlerinden birer temsilcinin bulunduğu Mimarlar Odası Akademik Kurulu ile görüştü.
Açıklamaya göre Turizm Bakanı Harmancı Mimarlar Odası yetkililerine, ülkenin “mimari mirasını ve noksan değerlerini listelemek, röleve projelerini hazırlamak” için işbirliği yapmayı önerdi.
Akademik bilgiye ve çalışmalara önem verdiğini vurgulayan Harmancı, bu konuda akademisyenlerin de görüşünü aldı.
Üniversite temsilcileri Harmancı’nın önerilerine destek belirterek, bu çalışmanın lisans ve yüksek lisans çalışmalarına faydalı olacağını kaydetti.
Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge de, Harmancı’ya teşekkür ederek mimari mirasın korunmasının ve yaşatılmasının önemini vurguladı.
Toplantı sonunda Harmancı’nın önerisi doğrultusunda, Mimarlar Odası Akademik Kurulu, Mimarlar Odası Yönetimi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Röleve ve Restorasyon Şubesi, Bölge Şube Amirlikleri ve Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan temsilcilerin bulunduğu bir teknik komite oluşturulmasına karar verildi.
Harmancı, ülkenin mimari, tarihi ve kültürel mirasına oluşturulacak uzman ekibin desteği ile sahip çıkılacağını kaydetti.

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur
Etiketler :