1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tek hedef final
Tek hedef final

Tek hedef final

Koopbank Kıbrıs Kupası’nda yarı final eşleşmeleri belirlendi

A+A-

Koopbank Kıbrıs Kupası’nda yarı final eşleşmeleri belli oldu. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kura çekimi sonucunda Yalova ile Küçük Kaymaklı, Gençler Birliği ile Türk Ocağı yarı finalde eşleşti. Yarı final ilk maçları 12 Nisan Çarşamba, rövanş maçları 26 Nisan Çarşamba günü oynanacak ve finale yükselen ekipler belli olacak.

 

Dr. Küçük Stadı’nda ilk gece maçı finalde olacak

Kura çekimi öncesi konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, sözlerine kupanın sponsoru Koopbank’a teşekkür ederek başlarken “Başta sayın Hasan Tosunoğlu ve yönetim kuruluna, ülke gençliğine, ülkenin en ücra köşesine kadar bir miktar da olsa katkı yaptıkları için çok teşekkür ederim” dedi. Final karşılaşmasının Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanacağını hatırlatan Sertoğlu, “Final karşılaşması Dr. Küçük Stadı’nda olacak. Şu an stat ışıklandırlıyor. 15 güne bitecek. Hem stat açılacak, hem de final orada oynanacak. Finale kalan takımlara Mağusa’da 2’şer günlük kamp yaptırılacak” açıklamasını yaptı.

 

Sertoğlu: “CONIFA için herkesin maddi ve manevi katkısına ihtiyacımız var”

KTFF’nin ev sahipliğinde 4-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan CONIFA Euro 2017 ile ilgili de konuşan Hasan Sertoğlu, organizasyonun ülke tanıtımı açısından çok ciddi bir olay olduğuna vurgu yaparak maddi ve manevi destek verebilecek herkesin katkısına ihtiyacın olunacağını söyledi. Sertoğlu, “CONIFA bizim evsahipliğimizde yapılıyor ama bu federasyonu aşan bir olay. Ülkenin tanıtımı açısından çok ciddi bir olay. Herkesin katkısına ihtiyacımız var. Herkesle bir şekilde çalışma ihtiyacımız var. Katkı hep maddi olmaz, manevi de olur. Katkı koyabilecek herkesi yanımızda istiyoruz. Bence bu ülkenin bugüne kadar yapılmış en büyük tanıtımı olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Tosunoğlu: “Kaymaklı kupayı arzulayan bir takım”

Kupadaki Yalova eşleşmesini değerlendiren Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Başkanı Hasan Tosunoğlu, “Yalova dinamik bir takım. Küçük Kaymaklı da pozisyon itibarı ile kupayı arzulayan bir takım. Fair-play ruhu çerçevesinde ben tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Benim gönlümden Türk Ocağı geçiyordu ama Yalova da sonuçta rakip olabileceğimiz bir takımdı. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Mertekçi: “Kupayı kazanacağız”

Yarı finalde Küçük Kaymaklı ile eşleşen Yalova’da Başkan Tahsin Mertekçi, “Kupayı kazanacağız” dedi. “Küçük Kaymaklı son dönemlerin güçlü takımlarından” diyen Mertekçi, “Güzel bir maç olacak. Sonuçta dört takım kalmıştı. Bu dört takımdan bir tanesi rakibimiz olacaktı. Biz kupayı kazanacağız” açıklamasını yaptı.

 

Altınör: “İlk maçın deplasmanda olması avantaj”

Kupanın yarı finalinde Gençler Birliği ile yarı finalde mücadele edecek olan Türk Ocağı’nda başkan Fahri Altınör, ilk maçı deplasmanda oynayacak olmalarının avantaj olduğunu belirtti. Altınör, “Dört takımın içerisinde hangi takım çıksa bizim için fark etmezdi. Gençler Birliği çıktı. İlk maçın deplasmanda olması avantaj sayılabilir. İkinci maçı kendi evimizde oynayacağız. Hakkı olan kazansın diyorum. Kuramızdan memnunuz. İlk maçın deplasmanda olması bizim için daha avantajlı oldu” dedi.

 

Şöför: “Umarım avantajla Girne’ye gideriz”

Kupada Gençler Birliği’ni temsilen yer alan kulüp direktörü Birol Şöför, Türk Ocağı ile oynayacakları yarı final eşleşmesini değerlendirdi. Şöför, “Bu raddenden sonra kim çıksa aynı olurdu” dedi. “İlk maçı deplasmanda oynamak istiyorduk ama bu defa işimiz rast gitmedi” diyen Şöför, “İlk maçı yerimizde oynayacağız. İkinci maç için evimizde oynayacağımız ilk maçta avantajı alarak umarım Girne’ye gideriz” dedi.

Bu haber toplam 1830 defa okunmuştur