1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. TDP'den 'Gezici kitap ve oyuncak kumbarası'
TDPden  Gezici kitap ve oyuncak kumbarası

TDP'den 'Gezici kitap ve oyuncak kumbarası'

Kitaplar Kuzey Kıbrıs’taki ihtiyaçlı çocuklara ve okullara verilecek, oyuncaklar Filistin’e gönderilecek

A+A-

TDP Gençlik Örgütü, gezici kitap ve oyuncak kumbarası oluşturdu…

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü, tüketim kültürünün öne çıktığı dünyada “biriktirmeye” dikkat çekmek ve Kıbrıs Türk toplumunda bu konuda farkındalık yaratmak için kendi öz kaynaklarıyla gezici bir kitap ve oyuncak kumbarası oluşturdu.
“Kitapların yok edilmesi yerine bir kişiyi daha aydınlatabilmesi, oyuncakların kırılıp çöpe atılmadan bir çocuğu daha sevindirebilmesi” adına yaratılan kumbara önümüzdeki hafta itibarıyla belirlenen okulların önünde bir hafta boyunca hem öğrenciler hem de halka buluşturulacak.

Kitaplar ihtiyaçlı çocuklara ve okullara, oyuncaklar Filistin’e…

Kumbarada toplanan kitaplar Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan ve maddi imkânsızlıkları nedeniyle kitap satın alamayan çocuklara umut olacak. Kitap sıkıntısı çeken okullar da kumbarada biriken kitaplardan yararlanabilecek.
Gezici kumbarada toplanan oyuncaklar ise uluslararası yardım örgütleri aracılığıyla Filistin’deki çocuklara gönderilecek. Üzerinde, “Kitapsız aydınlık, oyuncaksız mutluluk olmaz” yazılı gezici kumbara bugün TDP Lefkoşa İlçe binasında basına tanıtıldı. Kumbara bir hafta boyunca TDP’nin Lefkoşa’daki ilçe binasında kaldıktan sonra okulları dolaşmaya başlayacak.

Hem ülkedeki hem de Filistin’deki çocuklar yararına kullanılacak
TDP MYK Üyesi Özmen Birinci, iki haznesi olan kumbarada 3 ay boyunca kitap ve oyuncak biriktirileceği bilgisini vererek, her 3 ayda bir kumbaranın boşaltılıp yeniden dolduracağını vurguladı. Birinci, kumbaranın hem ülkedeki hem de Filistin’deki çocukların yararına kullanılacağını vurguladı.
Özmen Birinci, “Bir yandan ülkedeki çocukların geleceğe biriktirme sevdasıyla bakabilmesini sağlayacağız, bir yandan da Filistin’deki çocuklara boş mermi kovanlarından başka oynayabilecekleri malzemeler olduğunu hatırlatacağız. Göndereceğimiz oyuncaklar sayesinde buradaki çocuklar yalnız olmadıklarını hissedecek” dedi.

“Özgür ve mutlu bir toplum kitapsız ve oyuncaksız yaratılamaz”

Özmen Birinci’nin ardından söz alan TDP Gençlik Örgütü Başkanı Savaş Toksöz bir basın bildirisi okudu. Toksöz, özgür ve mutlu bir toplumun kitapsız ve oyuncaksız yaratılamayacağına dikkat çekti.
Savaş Toksöz, “Gelecek hafta itibarıyla belirleyeceğimiz okullardan randevu alarak bir hafta ile sınırlı olmak şartı ile kitap ve oyuncak kumbaramızı okulların önünde halkın desteğine sunacağız” dedi.
Toksöz, 3 aylık süre sonunda toplanan tüm oyuncak ve kitapların basınla paylaşılacağını ifade ederek, “Kitaplar bizim aracılığımız ile ihtiyacı olan ailelere ve okullara teslim edilecek. Oyuncaklar ise, uluslararası yardım örgütler vasıtası ile Filistinli çocuklara gönderilecek” diye kaydetti.
Savaş Toksöz, basın bildirisinin sonunda, “Umarız ve dileriz ki, bugün hayata geçirdiğimiz kitap ve oyuncak projesi bu meselelere duyarlı diğer kesimlere ön ayak olur ve toplumsal farkındalık yaratılabilir” dedi. (TAK)

Bu haber toplam 1346 defa okunmuştur